Handbolls-EM Dag 12
Försöker släppa Tysklands match igår men den kommer finnas på näthinnan ett tag. Har svårt att ta in att Österrike håller Tyskland nere på 22 mål och det är ju faktiskt otroligt att Tyskland till och med får en chans att avgöra i slutsekunderna efter den bedrövliga matchen. Nog om det, till dagens matcher!

Sverige-Portugal kl.18:00
Lite av en kvartsfinal har det här blivit. Den som vinner denna är i princip klara för semifinal så en spännande match blir det!

Sverige höjde sig ordentligt mot Danmark och tillslut var det bara ett tveksamt domslut i slutsekunden från oavgjort.

Sverige höjde sig i flera delar av spelet men framförallt höjde sig ”förstauppställningen” på niometer med Carlsbogård, Gotte & Lagergren. De visade vilket fint spel de har i sig och det var viktigt. Sen höjde man också upp försvarsspelet i andra halvlek till den högsta nivån, det kommer behövas och bröderna Costa kommer få jobba för sina mål.

Tror det kommer bli en match i högt tempo och många avslut. Portugals målvakter håller inte högsta klass och när Slovenien, Norge & Danmarks lyckats lösa 30 mål tror jag Sverige gör det med marginal.

Gällande målskyttar ser Lagergren ut att ha hittat formen nu. Gotte sätter upp många spel för honom och linan är tacksam.

Sverige ö31.5 mål @ 1.85(3/5U)
Lagergren ö3.5 mål @ 2.09(2/5U)


Övriga matcher

Slovenien-Nederländerna kl.15:30
Slovenien har efter skrällen mot Norge sett riktigt trötta och långsamma ut mot Portugal & Sverige. Nu är semifinalen borta och då tycker den här typen av lag inte att det är roligt längre.

Nederländerna har spelmässigt överraskat likt Österrike men skillnaden är att man inte fått med sig poäng. Både mot Norge och mot Sverige var man spelmässigt med i matcherna men lyckades inte få med sig någon poäng. Jag tror trots det att man är riktigt motiverade att få med en seger här, det kan ge en avgörande match mot Portugal om tredjeplatsen i gruppen vilket hade varit en stor framgång för Nederländerna.

Spelmässigt blir det ett trögt Slovenien som drar ner på tempot i långa stunder mot ett Nederländerna som tvärtom går för högt tempo och snabbt till avslut, jag är ganska övertygad om att Nederländerna kommer få den matchbild man önskar.

Nederländerna trodde jag skulle sakna Smits mer än man gjort, spelare ten Velde och Versteijnen har visat riktigt hög klass och avlastat Steins och Baijens.

Relativt likvärdiga lag men större motivation hos Nederländerna gör att jag tycker oddsen sitter fel här.

Nederländerna @ 2.80(4/5U)
Nederländerna -2.5 mål @ 4.00(2/5U)
Versteijnen ö4.5 mål @ 2.35(2/5U)
Ten Velde flest mål i matchen @ 2.62(3/5U)


Norge-Danmark kl.20:30
Norge har chansen att få till en avgörande match med Sverige vid seger här men det känns långsökt.

Danmark har visat sig bättre i alla moment och när Röd skadade sig är Sagosen alldeles för ensam på niometer. Man har heller inte fått till målvaktsspelet så jag ser inte hur man ska störa Danmark.

Däremot tycker jag linan är väl hög, svårt att veta hur mycket Danmark gasar i ledning men nog når Danmark en bit över 30 mål vilket gör överspelen mest intressanta.

Lauge bör också få en del speltid idag, bra linor.

Kan också vara så att Hans Lindberg får fortsätta med straffarna, om Hansen få vilas lite till förmån för Lauge vilket är troligt så är underspelen på Hansen intressanta.

Ö60.5 mål @ 2.14(3/5U)
Hansen u4.5 mål @ 2.03(4/5U)
Lauge ö1.5 mål @ 1.85(5/5U)
Lauge ö2.5 mål @ 2.55(3/5U)
Lauge ö3.5 mål @ 4.70(1/5U)


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip