Handbolls-VM
Dags för VM på hemmaplan, riktigt kul och jag kommer försöka vara så påläst som det går.

Många lag med i VM & många matcher kommer sluta med löjligt stora siffror. Men första dagen spelas en på pappret jämn match där jag tar ställning.

Sydkorea-Österrike kl.18:00
Viktig match direkt för de här två lagen då den här matchen avgör vilket lag som slutar tvåa i gruppen bakom Norge.

Dessa lag är i mina ögon på väg lite åt olika håll. Sydkorea var riktigt bra under 00-talet med flera fina placeringar men har senaste mästerskapen blivit sämre & sämre, senaste VM i Spanien 2021 slutade man på 14e plats vilket är det sämsta VM man gjort. Däremellan har man bara spelat hemma i Asien där man delar på titlarna med Japan då övriga är riktigt dåliga. Sydkorea vann OS-kvalet men förlorade asiatiska mästerskapen här i höstas efter att Japan vunnit finalen klart. Ryu på högernio som spelar i Europa är lagets stora stjärna, övriga håller dock till i Asien vilket säger någonting om nivån på de spelarna. Signell gör så gott han kan som coach men laget är absolut inte bättre än för 2 år sedan.

Österrike är på väg framåt i utvecklingen. Senaste VM var det första världsmästerskapet på länge, 16e plats då men sedan dess har man fortsatt gått framåt. Man var då nära Japan(förlust 32-30) och nu är man som sagt bättre. Sedan dess har man spelat jämnt med både Spanien & Ungern i olika kval vilket visar att man håller en hög nivå. Har ett par spelare i bla Frey & Reichert i tyska Thuringer som håller hög Europeisk nivå. Det ska räcka långt mot Sydkorea.

Österrike @ 2.14(4/5U)


Nu drar vi igång VM. Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip