Var inne på att bjuda på ytterliggare ett maxspel men eftersom det bara är andra omgången i division 1 så fegar jag lite och spelar 6% på kvällens bästa istället för 8% som är masxpel.

Division 1 norra

Tyrold-Täby 1, odds: 1.60(insats 6%)

Kvällens bästa! Här var jag som sagt inne på att skrika maxspel men fegar lite då jag inte sett Tyrold i år. Man förlorade premiären borta mot Nyköping med 36-33 men den matchen inte är lätt då det alltid är ett bra tryck nere i Nyköping på deras hemmamatcher. Till i år har man tappat en hel drös med spelare(bl.a Holmberg till Ricoh och Söderström till Djurgårn). Dessa två gjorde det mesta förra året så i år är det upp till andra spelare att kliva fram. Man har i niometersspelaren Ågren en spelare som kommer betyda mycket i år, han var även lagets bästa målskytt i premiären. Man har ett ungt lag och har i år inlett ett samarbete med Hammarby vilket gör att motivationen är på topp för de unga i Tyrold då de vet att de kommer få chansen i elitserien om de gör bra matcher i division 1. Man kommer få slåss i botten för att undvika kval/nedflyttning men man kommer att placera sig före Täby, det är jag helt säker på!

Det är alltså inte det att Tyrold är speciellt bra i år som gör denna rek, det är det att Täby är ännu sämre. Täby hade samarbete med Hammarby förra året(det samarbete som Tyrold tagit över). Förra året hade Hammarby en bredare trupp vilket gjorde att dagens Hammarby(med bl.a. Pettersson och Pujol) var de som utgjorde stommen i Täby förra säsongen. Man har alltså i princip ett helt nytt lag och man har valt att satsa på ett ungt lag med egna spelare. Att börja om på det här sättet är inte lätt, jag såg premiären mot Strömnäs hemma(32-32) och det såg mer ut som en division 2-match än en division 1-match. Om Tyrold har ett ungt lag har Täby ett ännu yngre lag, tror det bästa hade varit att börja om i division 2 faktiskt men det kommer man få göra nästa år istället vilket kan vara bra för det unga Täby. I premiären var det endast tack vare att Strömnäs saknade sin målvakt samt sin skyttekung Claes Forsberg som gjorde att Täby kunde sno åt sig en poäng. Man har ett alldeles för tunt lag och ingen målvakt som håller för spel i division 1. Det blir förmodligen många mål ikväll men Tyrold har en bättre målvakt och ett par spelare(bla.Ågren) som är lite för bra för Täby. Jag säger 36-28 till Tyrold!

This is the stats tab
This is the post tip