Handbolls-VM

Österrike lite jämnare än jag trodde igår men hade ledningen nästan hela matchen och vann tillslut.

Idag tittar vi på denna match:

Tyskland-Japan kl.18:00
Tyskland har varit uppsnackade många mästerskap men har sällan fått till det. Man ska vara favoriter i den här gruppen men Polen & Japan är inga enkla matcher.

Bölk & Grijseels är spetsen i laget men Bölk kan vara väldigt ojämn, tycker hon haft sina bästa år. Utöver dessa två är laget dugligt men högersidan håller inte lika hög klass som den gjort tidigare mästerskap. I träningsmatcherna mot Sverige tycker jag också man såg att det finns brister i laget, någon kvartsfinal blir det inte.

Japan är helt ok, tycker man är bättre än Sydkorea som vi såg igår. Japan har slutat 10a och 11a senaste två VM-turneringarna och man vill såklart ta sista steget till topp-8. Senaste VM visade man ändå att man kan mäta sig med de bästa, slog Kroatien och var hyfsat nära Brasilien och Spanien. Laget består av inhemska spelare och man är väldigt samspelta vilket såklart är en fördel.

I matcherna inför VM har man gjort väldigt fina resultat, ska såklart värderas utifrån att lagen inte gått för fullt men tre segrar är ändå något som ger en god känsla in i mästerskapet. Först en knapp seger mot Spanien som sedan följdes upp med klara segrar mot Serbien & Argentina.

Tyskland ska som sagt vara favoriter, man är tyngre & har lite mer spets. Men dom överskattas och har en låg lägstanivå när det går emot och Japans snabba handboll kommer ställa till problem och den här matchen tror jag kommer bli jämnare än vad marknaden tror.

Hcp spelas samt en liten slant på att Japan snor segern.

Japan +3.5 mål @ 1.95(3/5U)
Japan DNB @ 4.25(1/5U)


Trevlig torsdag!

This is the stats tab
This is the post tip