Handbolls-EM Dag 11
Kanondag igår, skönt efter torsdagen. Att Blonz skulle få hela matchen var skönt att syna.

Dags för värdlandet att ta sig ett steg närmare semifinalen.

Tyskland-Österrike kl.20:30
Hade man spekulerat på förhand att de här två lagen skulle mötas och att linan skulle legat på -3.5 hade man nog sålt på hus & fru och känt sig ganska trygg. Nu blir det inte så hög insats men Tyskland spelas.

Kroatien hade -5.5 och Spanien -6.5 mot Österrike. Trots Österrikes överraskningar är det där någonstans jag hade lagt Tysklands lina också.

Tyskland har bara 2 poäng men har Österrike & Ungern nu så lär stå på 6 poäng inför Kroatien i sista matchen. Österrike står på 3 poäng men dom kommer såklart inte spela semifinal. De har gjort det bra med Bilyk & Weber men här tar det stopp, nånstans kommer det ta ut sin rätt att bredden och målvaktsspelet inte riktigt finns där.

Tyskland kommer gasa direkt med hjälp av hemmapubliken och köra den här matchen tidigt tror jag. Därför är jag inne på att halvtidsspelet är riktigt bra.

Gällande målskyttar är Knorr alltid ett alternativ. Men lite osäkert med straffarna efter 2 missar senast, dessutom kan det här vara en match där Weber får en del speltid. Jag väljer istället Mertens på vänstersex, Dahmke startade senast så Mertens borde få denna start igen.

Tyskland -2.5 mål i halvtid @ 2.03(5/5U)
Tyskland -5.5 mål @ 2.27(2/5U)
Mertens ö2.5 mål @ 2.10(4/5U)


Övriga matcher
Frankrike-Island kl.15:30
Island i praktiken borta från semi. Frankrike däremot har redan en fot där efter segrar mot Tyskland & Kroatien. Nu behövs bara 2 segrar av 3 mot Island, Österrike & Ungern så det är bara en formalitet. Alltså inte kniven mot strupen här så det lär inte vara fullt fokus, det lär också roteras ordentligt.

Jag är tveksam till att tempot blir så högt som i Frankrikes match mot tex Tyskland och jag tycker linan är lite hög här. Matcherna mellan Frankrike och Island har inte tagit sig över 60 mål på 13(!) år faktiskt, lagen har mötts 10 gånger sedan dess utan att nå upp till 60 mål. Undern måste testas.

Målskyttespel blir det på Dika Mem, inga straffar och jag hoppas att Richardson får mycket speltid. Undern testas även där.

Under 58.5 mål @ 2.00(3/5U)
Mem under 5.5 mål @ 2.03(3/5U)


Ungern-Kroatien kl.18:00
Viktig match, de som vinner denna har fortsatt möjlighet på semifinal.

Martinvovic är out(skadad) för Kroatien men ändå hittade man 32 mål på Frankrike. Framåt har Kroatien kvalitet i Srna, Karacic, Cindric, Sostaric mfl så det ska fungera även utan Martinovic. Och man kommer inte ha problem att hitta målet mot Ungern heller som saknar en riktigt bra målvakt.

Kroatien har å andra sidan en riktigt vass målvakt i Kuzmanovic som trots 34 mål av Frankrike stod för massvis av räddningar.

Ungern ser tröga ut trots seger i första gruppspelet, man blev synade av Österrike och det spelet håller inte.

Kroatien har bättre målvakt, smartare spelare på niometer & vassare kantspelare. Ser inget annat scenario än seger för Kroatien.

Kroatien -2.5 mål @ 2.01(4/5U)


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip