Handbolls-EM Dag 1

2 matcher idag. Jag blickar mot hemmanationen Tyskland.

Tyskland-Schweiz kl.20:45
Vilken premiär, den kommer spelas i Düsseldorf på fotbollsarenan och 53000 människor väntas vilket är rekord i handbollssammanhang.

Tyskland har genomgått en ordentlig generationsväxling, gamla gardet med Wiencek och Pekeler i mittförsvaret är några av de som ersatts av unga spelare. Jag gillar Tysklands ”nya” lag, de som kommit upp från U-21 håller hög klass. De riktiga grisarna i mittlåset saknas men det kommer ge en annan typ av försvarsspel och Snabbare omställningar. Utöver det kommer Knorr göra ett kanonmästerskap, målvaktsparet håller högsta klass och hemmapubliken kommer lyfta laget.

Schweiz känns svaga. Högersidan känns riktigt svag och Schmid har sett sina bästa år. Zehnder som haft en riktigt bra höst & öst in mål i sitt Eisenach är den som ska bära Schweiz men det är en sak att göra det i ett bottenlag i Bundesliga och att göra det i ett EM. Utöver Zehnder och Schmid som ändå har rutinen är det ett ganska svagt lag, den chansen man har är om Portner i målet står på huvudet och gör säsongens match men Tyskland bör ha förmågan att spela sig till tillräckligt bra lägen för att inte ge Portner den matchen.

Sammantaget tror jag ett ungt Tyskland gasar hela vägen & tillsammans med 50 tusen på läktarna löser linan.


Tyskland -4.5 mål @ 1.87(4/5U)


Turneringsspelen finns i separat rek. Nu kör vi!

This is the stats tab
This is the post tip