Handbolls-EM Dag 13
Lite sämre dag igår, främst pga Lauge som trots mycket speltid inte lyckades göra mål.

Idag dags för Tyskland att studsa tillbaka.

Tyskland-Ungern kl.20:30
Trots poängtapp mot Österrike ser förutsättningarna goda ut för Tyskland så länge bara Frankrike slår Österrike vilket dom gör.

Då blir den här matchen väldigt avgörande för utgången i turneringen, förlust för Tyskland och man är borta från semifinalen. Nu kommer Knorr starta och då får vi se ett annat Tyskland.

Man ska inte dra för stora växlar på en dålig insats som den mot Österrike. Tyskland kom fel in i matchen, man blev stressade och fick jaga hela matchen samtidigt som Österrikes målvakt gjorde sin livs match. De här matcherna kommer, bara försöka släppa och gå vidare vilket jag tror Tyskland gjort.

Det ska också sägas att Ungern förlorade mot Österrike och det var en annan typ av match där Österrike visade att det går att göra mål på Ungern relativt enkelt. Har tjatat om det under turneringen men Ungerns målvakter håller inte den klass som Mikler haft i många mästerskap och med Wolf på andra sidan ska Ungern förlora målvaktskampen klart. Redan där är halva matchen vunnen.

Framåt kan Tysklsnd inte ha lika dåliga avslut igen. Kastening/Mertens hade tex under 50% tillsammans vilket aldrig händer, Knorr & Weber missade en hel del så det finns mycket att ta av. Med Knorr på banan kommer man lättare till bra lägen än vad Ungern gör, Ungern kommer få kämpa mer för sina mål vilket tillslut blir för jobbigt.

Tyskland ger sig själva möjligheten till en avgörande match mot Kroatien.

Målskyttespelen hamnar på Knorr(får 60 min?) samt på Mertens som jag tror får starten igen.

Tyskland -2.5 mål @ 1.95(4/5U)
Knorr ö7.5 mål @ 2.15(3/5U)
Mertens ö2.5 mål @ 2.15(3/5U)


Övriga matcher
Kroatien-Island kl.15:30
Kroatien har fortfarande en teoretisk chans även om den är ganska långsökt. Behöver vinna sina två matcher samtidigt som alla andra matcher går deras väg.

Det enkla vore ju att gå på den motivationen då Island bara kan nå tredjeplatsen i gruppen men Kroatien såg så dåliga ut senast och det ser inte ut som dom tror på det ens själva. Med Martinovic out har dom nu lite för många skador, högersidan blir lite för dålig för att det ska räcka till semifinal.

Jag är inne på att Island inte kastat in handduken helt utan att man vill försöka avsluta med två segrar. Tror man löser det.

Cindric har bara gjort över 2 mål i en enda match, kan såklart alltid blixtra till men spelade inte mycket senast och gör det nog inte igen. Gillar undern där.

Island @ 2.20(3/5U)
Cindric u2.5 mål @ 2.20(3/5U)
Cindric u1.5 mål @ 3.57(2/5U)


Frankrike-Österrike kl.18:00
Vem trodde den matchen skulle gälla gruppseger i mellanrundan? Österrikes mästerskap är otroligt från poängen mot Kroatien till att man slog ut Spanien och sedan tagit poäng mot både Ungern & Tyskland.

Men nog sätter Frankrike ner foten här? Skulle man förlora här är risken stor att man slutar tvåa i gruppen vilket man såklart vill undvika. Frankrike har ett mentalt övertag på Sverige efter VM-semin senast & även om Sverige är bra vill man garanterat undvika Danmark så länge det bara går.

Styrkeförhållandena här behöver man knappt lyfta. Frankrike som är motiverat & vill ha gruppsegern mosar Österrike.

Frankrike -2.5 mål i ht @ 1.75(4/5U)
Frankrike -6.5 mål @ 2.28(2/5U)
Mem ö6.5 mål @ 2.35(2/5U)


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip