Handbolls-EM Dag 9
Jämnt upp igår, lite oflyt med 1 boll på Pytlick men flyt att Wanne var inne och missade en straff så de spelen räknades.

Idag 3 nya matcher

Ungern-Österrike kl.15:30
Riktigt överraskande att de här två lagen är med i mellanrundan, dessutom med poäng båda två.

Österrike har tagit poäng mot både Kroatien & Spanien vilket imponerar. Ungern gick rent genom en tuff grupp med 3 raka segrar.

Österrike går hårt på sin toppspelare i Bilyk, Hutecek, Weber & Frimmel. Dom är bra i anfallsspelet men det har ändå handlat om att Kroatien/Spanien gjort riktigt dåliga matcher mot Österrike. Framförallt är Österrike svaga bakåt och målvakterna håller ingen vidare kvalitet. Kan Bilyk orka bära laget 60 min till mot tufft motstånd? Jag är tveksam.

Ungern har överraskat på mig. Trodde Lekai skulle vara lite för ensam men det är många runt honom som höjt sig. Det går inte att blunda för att man varit klart bäst i sin grupp och storsegern mot Island var riktigt imponerande. Spelare som Hanusz och Fazekas har tagit sitt spel till nästa nivå vilket behövs för att kunna hänga med de bästa, sen har man tunga ytternior i Mathe, Szita, Ancin så bredden på niometer finns.

Ställer man anfallen mot varandra är spetsen likvärdig men bredden och tyngden saknas i Österrike. Försvars- och målvaktsspel är fördel Ungern & det bör synas ju längre matchen går. Nog borde linan vara på något mål till.

Målskyttespel
Szita har gjort 2-2-5 mål i första gruppspelet. Är mina ögon klart bättre än Bodo på vänsternio, bör få en hel del avslut här. Även Mathe har växlat upp med 9 mål på sista 2 matcherna. Gillar de två spelen.

Ungern -1.5 mål @ 1.74(5/5U)
Szita ö2.5 mål @ 1.85(3/5U)
Mathe ö3.5 mål @ 1.85(4/5U)


Frankrike-Kroatien kl.18:00
Kroatien var överlägsna Spanien i premiären men sen såg det inte lika bra ut mot Österrike. Kanske överskattades Kroatien lite efter premiären, man fick en fullträff men samtidigt har Spanien varit bleka med tex riktigt dålig form på sina målvakter. Kroatien har ett bra lag men jag kan bara inte se hur man ska hota Frankrike.

Frankrike höjer sig alltid desto längre en turnering går, Kroatien har inte den bredden och att Cindric ska bära laget hela vägen ser jag som omöjligt. Kroatien har heller inte målvakter för att gå hela vägen.

Frankrike har gått runt på hela laget och gjorde en riktigt bra match mot Tyskland. 33 mål framåt utspritt på 10 målskyttar och det jag gillade mest var att Mahe var tillbaks efter att ha stått över matchen innan. Han står för något i Frankrikes anfallsspel som de saknar utan honom, tempot blir bättre och han sätter hela tiden upp rätt spelval. Frankrikes bredd, spetsen i Mem mfl och ett bättre försvarsspel ger Frankrike en klar seger.

Frankrike -3.5 mål @ 2.00(3/5U)


Tyskland-Island kl.20:30
Avgörande match för de här lagen direkt eftersom dom går in i gruppen med 0 poäng. Tycker dock att det mesta talar för Tyskland trots förlusten mot Frankrike.

Island har sett bleka ut i hela gruppspelet. Man har inte alls fått till målvaktsspelet och släppt 30+ mål mot Montenegro och Ungern, dessutom otrolig flyt sista minuten mot Serbien så om det finns något som heter rättvisa i sport så hade inte Island varit här. Framåt tycker jag inte heller det sprakar som det skulle kunna göra, Magnusson dominerar inte och Palmarsson har haft sina bästa år.

Tyskland har en förlust mot Frankrike, nu behöver de gå rent & det tror jag de gör med start mot Island. Knorr är otrolig just nu och gör som han vill, mittsexorna är vassa och Knorr hittar dom så fort det finns läge & bakåt är Wolf klart bättre än Islands målvakter.

Hemmapubliken lyfter Tyskland till klar seger mot ett Island som inte lyckas höja sig.

Målskyttespel
Knorr gör som han vill varje match. Gjort 6-10-8 mål, ser inte varför han inte gör minst 7-8 mål igen mot ett svagt försvar i Island.

Tyskland -2.5 mål @ 1.95(4/5U)
Knorr ö6.5 mål @ 1.85(4/5U)
Knorr ö8.5 mål @ 3.00(2/5U)

Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip