Handboll

Kvartsfinal Champions League

Veszprem-Kielce
En riktigt fin kvartsfinal mellan två lag som båda var i final-4 förra året. Den gången vann Kielce i semin och tog sig till final där Barca blev för svåra.

Jag är hyfsat övertygad om att Kielce vinner det här dubbelmötet och jag tror de har goda chanser även ikväll trots bortaplan.

Kielce slutade två i sin grupp bakom Barcelona där man var långt före övriga lag som Nantes, Kiel, Ålborg & Szeged. Man har ett lag med världsstjärnor rakt igenom med bröderna Dujshebaev, Karacic, Karalek, Moryto, Sicko mfl. Man var nära Barcelona i båda matcherna i gruppspelet vilket inte många lag klarar av.

Veszprem slutade trea och fick spela kvartsfinal mot inhemska konkurrenten Szeged där man gjorde säsongens bästa match och dödade dubbelmötet redan i första matchen. I ligan har dock Szeged en ordentlig fördel eftersom Veszprem tappat en poäng utöver de inbördes matcherna så ligan går mest troligt till Szeged. Veszprem har såklart också ett gäng världsspelare i Elisson, Lauge, Mahe, Remili mfl men jag tycker att Kielces lag är snäppet starkare.

Det jag tycker skiljer är att Kielce har lite fler alternativ framåt och det har också varit tydligt om man ser på hela säsongen att Kielce är mer samspelta, Veszprem hade en hel del problem under hösten och även om det ser bättre ut håller jag Kielce snäppet högre. Kielce är för mig ett finallag även i år. Det skyttet man har i Sicko tillsammans med halvdistansspelet man har med Karacic & Dujshebaev är väldigt svårstoppat, just skyttet från distans saknar Veszprem.

Målvaktsmatchen är jämn men jag håller Wolf i Kielce högre än Cupara/Corrales men där kan matchen avgöras åt båda håll.

Alltid svårt med bortaplan i CL men nog är den iaf 50/50 så värdet på Kielce.

Högre insats på hcp Kielce & lägre insats på rak bortaseger.

Kielce +1.5 mål @ 1.85(4/5U)
Kielce @ 2.80(2/5U)


Ha det fint!

This is the stats tab
This is the post tip