Semifinal

Ystads IF-Sävehof
Dags för andra matchen här där Sävehof kommer plockas igen. Senast rekades hcp på Sävehof och den var relativt komfortabel. Ystad hade ledningen 4-3 & 7-6 men från 10-9 till Sävehof var Sävehof inledning resten av matchen. Ystad hängde med och var nära på tavlan en bra bit in i andra men det kändes aldrig riktigt nära och sista 10–15 min visade Sävehof klass.

Alltid skönt att spel går hem men när också analysen speglar matchen känns det ännu bättre. Det som lyftes var Sävehofs bredd som borde visa sig ju längre matchen går men framförallt lyftes Skipagötu som är helt överlägsen i ligan när han spelar så här. 12 mål av Skipagötu och han är fantastisk att titta på. Han gör alltså 5 straffmål, 7 spelmål och ett antal assist, ser inte hur Ystad ska stoppa honom. Förr hade en punktmarkering fungerat men numera plockar man bara målvakten i så fall och spelar 6 mot 5 vilket såklart inte fungerar för det försvarande laget.

Det blir samma motiveringar igen med bredden och Skipagötu. Ystad har såklart ägnat träningarna till att diskutera Skipagötu och vi kommer nog se lite olika varianter men Sävehof har många alternativ framåt och kommer inte bli stressade om Ystad testar lite annorlunda försvarsspel.

Ystad har såklart fördel av hemmaplan och pga av det har marknaden värderar matchen helt 50/50. Jag håller iaf Sävehof som favorit 65/35 så över dubbla pengen känns bra.

Sävehof @ 2.10(4/5U)


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip