Handbollsligan herrar

Ystads IF-Sävehof kl.19:00
Toppmöte direkt i premiären och en riktigt fin match väntar. Det här är två lag som mest troligt kommer spela semifinal i vår.

Båda lagen har imponerat i Svenska Cupen, Ystad slog Skövde med 7 bollar över 2 möten medan Sävehof imponerade än mer med att slå ut Malmö med totalt 21 bollar.

Båda lagen har tappat två av sina viktigaste spelare. Sävehof har tappat Skipagötu och Karlsson medan Ystad tappat Svensson & Kraft. Mycket kommer handla om vilket lag som ersätter dessa bäst & även om Skipagötu höll riktigt hög klass har Sävehof en betydligt större bredd vilket gör att han inte kommer saknas lika mycket som Svensson på vänsternio i Ystad.

Sävehof har en handfull spelare på vänsternio/mittnio som kommer kunna ta ansvar nu när Skipagötu är borta, främst kusinen från Färöarna i form av Mittun. Mittun som bara är 18 år är nog en ännu större talang än Skipagötu, han var bra redan förra året och kommer vara ännu vassare i år. Dessutom var Skipagötu skadad i princip hela grundserien förra året och det hanterade Sävehof strålande. Just skadeläget är betydligt ljusare än samma tid förra säsongen då halva laget var på skadelistan. Kort om högerkanten Karlsson som lämnat för proffslivet, där har man hämtat hem Wedberg så ingen större försvagning.

I Ystad kommer Svensson saknas ganska mycket tror jag, Joelsson har hämtats från Redbergslid men han är inte riktigt på den nivån. Lindén är också en duglig målvakt men har inte samma stabilitet som Kraft har haft under sina år.

Sävehofs bredd gör det lättare för dom att fylla luckorna, det tror jag gör att man slutar före i tabellen i vår.

Sävehof fortsätter vinna de inbördes mötena?

Förra året vann Sävehof samtliga fem inbördes möten vilket såklart är en fördel, det mentala övertaget är tydligt även om det var små marginaler i flera av matcherna. Men 5 av 5 skojar man inte bort, Ystad spelar ett spel med mycket skytte vilket passar Sävehof då det renderar i en del kontringar de gånger Möller plockar skotten från Ystads skyttar. Sävehofs spel bygger mer på tålamod där man spelar sig till bättre lägen vilket gör att man inte bjuder på lika många kontringar.

Bättre skadesituation än förra säsongen, Mittun redo att axla Skipagötus roll samt att man vann alla matcher förra året gör att jag tycker man borde vara favoriter ikväll.

Sävehof @ 2.15(3/5U)


Trevlig tisdag!
This is the stats tab
This is the post tip