AIK tar emot Helsingborg i Solnahallen kl 17:00.

Jag spelar att det blir målrikt och ö10,5 mål @1.90.

AIK har spelat 2 matcher inledningsvis:

AIK-Linköping 7-4
Falun-AIK 17-2

Man vann i premiären hemma mot Linköping. Viktigt för självförtroendet att visa publiken samt att känna att man kan slå bättre lag också. Sen åkte man till Falun och fick sig en rejäl lektion. Rekade överspelet där också och satt ju minst sagt med marginal. AIK slarvade alldeles för mycket samt att man gjorde inte mål på sina egna lägen i första perioden. Ingen bra kombination och sen var matchen över i mitten av andra perioden. Ser stora frågetecken i försvarsspelet hos AIK. Många nya till den här säsongen och känns inte som man riktigt spelat ihop sig än.

Helsingborgs inledning:

Växjö-Helsingborg 2-6
Helsingborg-Sirius 5-6 efter sd
Helsingborg-Linköping 6-5

Har börjat säsongen riktigt bra med 7 poäng av 9 möjliga. Enda tappet är hemmamatchen mot Sirius där man ledde med 5-3 med 4 minuter kvar. Så självförtroendet är det inget fel på och jag tror inte man kommer vilja backa och låta AIK föra denna matchen. Man bör ha kollat på Falun-AIK där man såg hur svårt AIK hade när man fick högpress på sig. Mika Kohonen är tillbaka i SSL och den här gången i Helsingborg. Inte världens bästa spelare som han en gång var men fortfarande väldigt bra och en enorm rutin som Helsingborg har saknat. Finns god kvalité i offensiven för bortalaget.

Jag ser framför mig en rolig match där det kommer bli två lag som vill ha fart i matchen och sätta press när tillfällen ges.