Helsingborg åker från Skåne upp till Umeå för att att spela en mycket viktig match i jakten på slutspel. Med tre omgångar kvar har Helsingborg sex poäng mer än Sirius som är precis utanför slutspelsstrecket. Dalen ligger på den sista slutspelsplatsen, två poäng mindre inspelade än Helsingborg.

Dalen är ett defensivt lag. Kanske inte spelar den roligaste innebandyn alltid men är övertygad om att man hade inte legat på en slutspelsplats om man börjat chansa mer i spelet. För den kvalitén har man inte riktigt. Man försöker bjuda på så lite som möjligt då det är, på den här nivån, oftast motståndarnas misstag som man vinner matcher på.

Dalens senaste matcher efter första perioden ser ut enligt följande.
0-0

Undantaget är matchen mot Örebro när man gick in i pausvilan med 3-0. Annars så är det jämna första perioder i samtliga matcher den här säsongen.

Helsingborg påminner lite om Dalen. Även om man har aningen vassare offensiv så är det defensiven som behöver fungera för Skånelaget om man vill vinna matcher. Spelar väldigt målsnåla matcher och känner sig trygga med den här typen av matcher.
Det är dessutom två riktigt bra målvakter som vi kommer få se i den här matchen.

Det känns troligt att det blir få mål i den här första perioden. En mindre insats på att det står 0-0 eller 1-1 efter första 20 tycker jag är rätt så bra.

Jag spelar X efter första perioden @3.65 hos Unibet med 2u.