Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Goalies: Gibson (probable) vs Talbot (probable)

I natt tar två riktigt formsvaga och problematiska lag emot varandra i Pacific division och viktiga poäng står på spel. Frågan är vem som går segrande ur striden när Oilers gästar Anaheim Ducks.

Anaheim Ducks har haft en spelmässigt värdelös säsong där man inte alls nått upp till den nivå man förväntas. Som tur var så spelar man i den svagaste divisionen och befinner sig osannolikt fortfarande på en slutspelsplats som wild card. Med många lag jagar och Ducks måste bryta den usla period man har med hela 7 raka förluster. Senast föll man mot divisionsrivalerna Vegas Golden Knights med 3-2 i en jämn match. Ducks började väldigt svagt med att släppa in 1-0 tidigt, men man vände på steken snabbt i andra perioden till en 2-1 ledning. Allt såg bra ut men Vegas svarade med att själva göra två mål på 30 sekunder och helt plötsligt var vi tillbaka där vi började. Ducks gjorde ett tappert försök i tredje för att hitta en kvittering men Vegas gjorde det bra med att hålla Ducks på utsidan och släppte endast till 11 skott mot mål och höll undan.

Edmonton Oilers är i samma sits som Ducks i en jagande position på slutspel. Man är endast 4 poäng bakom Ducks som har sista Wild Card, och det är verkligen ingen omöjlig uppgift. Oiler spel har hackat dock på slutet och laget har endast vunnit 2 av de 10 senaste matcherna. Efter att man bröt sin 5 matcher långa förlustsvit mot Coyotes reste man igår till Los Angeles för match mot Kings. Ett riktigt bottennapp då man blev slaktade mot detta svaga Kings som dessutom nollade Oilers och McDavid. Man är alltså B2B i att och jag räknar med att man är rejält revanschsugna.

Som sagt är detta två lag som slåss om slutspel i en divisionsmatch. Med andra ord tror jag det kommer bli riktigt het stämning med en del närkamper då Ducks har ett fysiskt starkt lag som absolut vill reta upp skickliga spelare som McDavid och Draisaitl. Med att Oilers blev nollade senast så tror jag verkligen man kommer gå för det i natt. Samtidigt så måste Ducks bryta sin förlustsvit för att inte tappa slutspelsplatsen så jag tror vi har goda chanser på en rolig och sevärd hockeymatch här. Båda lagen brukar historiskt hitta in väldigt bra bakom lagets målvakter och båda snittar en runt 3 mål/match i dessa inbördes möten. Oilers exakt 3 mål och Ducks 3.30 mål. Blev därför förvånad när vi fick 5.5 mål lina till närmare 1.95 vilket jag ser som bra värde då jag tycker den borde ligga kring 1.78. Jag plockar därför

Match: Anaheim Ducks - Edmonton Oilers
Spel: Över 5,5 mål
Odds: 1.95
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas , 888sport , Unibet
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip