NHL rek 110

Calgary Flames - Carolina Hurricanes

Goalies: Smith (probable) vs Mrazek (probable)

Ett fortsatt starkt Calgary Flames tar emot ojämna Carolina Hurricanes, och det ska bli intressant om man kan ta hem två poäng mot detta ojämna Carolina som i sina bästa studier är riktigt svårtstoppade, även för de bästa lagen i ligan.

Calgary Flames har denna säsong överraskat rejält och man toppar fortsatt Pacific Divison före lag som San Jose Sharks, Vegas Golden Knights och Anaheim Ducks som alla såg som klart bättre än Flames inför säsongen. Flames har visat upp ett helt annat spel och inte minst konsekvent spel under säsongen vilket gjort att man enligt mig är det bästa laget från Pacific just nu lett av storstjärnan Johnny Gaudreau. Man har formmässigt en riktigt fin kurva också med 8 vinster de senaste 10 matcherna och har två raka vinster i ryggen. Senast slog man Edmonton Oilers på bortais med klara 5-2 vilket jag ser som en bra och imponerade insats. Oilers brukar ha bra koll på Flames och med McDavid i bra form på hemmais kändes det i min värld som en tuff uppgift. Istället visade duon Monahan och Gaudreau vägen. Efter en mållös första period satta Flames gasen i botten och drog snabbt ifrån till 3-0 och efter det kunde aldrig Oilers riktigt svara upp.

Carolina Hurricanes är det mest ojämna laget i ligan enligt mig. Man spelar efter en enkelt spelfilisofi där man helt enkelt vill ta pucken till nät. När studsarna är med tenderar Canes att visa upp otroligt fina resultat men samtidigt så förlorar man många många matcher trots att man dominerar skottstatisiken. Man tar ofta ”enkla” avslut för att sedan jobba returer och senaste tiden har det studsat med Canes. Man har 7 vinster de senaste 10 matcherna och senast slog man även de Edmonton Oilers med ännu klarare siffror än Flames. Hela 7-4 slutade matchen till Canes fördel och på samma sätt vann man matchen. Canes drog iväg tidigt i första perioden till en 3-0 ledning som Oilers aldrig riktigt var nära på att hämta igen. Med en övertygande ledning kunde Canes spela ut totalt och med lite medlut så ramlar lätt puckar in lite enklare än vanliga fall. Detta var så fallet i denna matchen.

Om vi då tittar på denna matchup så tror jag trots Canes relativt starka form att det kommer bli tufft för laget att ta 2 poäng på bortais mot detta otroligt starka Flames. Calgary har endast förlorat några matcher på hemmais (4 st) efter denna säsong och sett till hur man spelar senare tiden finns det ingen anledning att tro att man ska göra det i natt mot ett Canes som har svagheter som passar Flames som handen i handsken. Flames är dessutom riktigt stabila mot Eastern Conference lag denna säsongen och jag tror helt enkelt man plockar en stabil 2 poängerna här efter 60 minuters hockey. Nattens spel blir därför

Match: Calgary Flames - Carolina Hurricanes
Spel: 1
Odds: 1.89
Insats: 4/7u
Bolag: Nordicbet , Betsson , Betsafe
Spelstopp: 03:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip