New York Rangers - Carolina Hurricanes

Goalies: Lundqvist (confirmed) vs McElhinney (probable)

Ikväll har vi ett intressant möte mellan ett kämpande NY Rangers och ett relativt formstarkt Carolina Hurricanes. Frågan är om King Henrik kan studsa tillbaka från senaste tidens misär och visa upp vilken bra målvakt han är.

New York Rangers har haft det kämpigt under nya året. Man har endast lyckats vinna 3 av de 10 senaste matcherna man spelat. Man har i många matcher blivit totalt utskåpade också och släppt in mer än fem mål i fyra av de 8 matcher man spelat under 2019. Många av dessa matcher har just Henrik Lundqvist varit inblandad i och han har fått ta på sig skämskudden och blivit utbytt flera gånger. Rangers spelade dock en riktigt bra match mot rivalerna NY Islanders för fyra dagar sedan och vann där med 2-1. Med den fina insatsen i ryggen kändes det som man skulle ge Columbus en bra match senast och det var verkligen en match att komma ihåg. Rangers spelade faktiskt bra offensivt sett stora delar av matchen, men tyvärr gjorde man enormt många misstag och dessutom så var Georgiev inte på topp. Detta kostade tillslut matchen som slutade hela 7-5. Ranger åter på hemmais i natt och kan man hitta någorlunda försvarsspel här så finns det goda chanser till att studsa tillbaka.

Nattens motståndare är Carolina Hurricanes. Ett lag jag varit kritisk mot flera gånger den här säsongen. Efter en ruskigt dåligt period under december har man inlett nya året mycket bra och segrarna har kommit. Man är motsatsen mot Rangers och har vunnit 7/10 senaste matcherna. Senast gjorde man en fruktansvärt bra match där man mer eller mindre körde över Nashville Predators med 6-3. Man hade en klar 5-1 ledning i matchen och kontrollerade matchen från första sekund. Dock är man väldigt beroende av förstalinan med Aho och Teravainen och när det inte presterar har Canes likt Rangers enorma brister. Defensivt är man rätt svaga i mina ögon och enligt mig är man egentligen inte ett speciellt mycket bättre lag än Rangers.

Detta blir andra mötet mellan dessa lag för säsongen. Senast vann Carolina Hurricanes med sjuka 8-5. Ni som såg den matchen vet att det inte var ett resultat som speglade matchbilden alls. Rangers var det bättre laget överlag. Hade en 2-0 samt 3-1 ledning innan Georgiev bestämde sig för att sluta spela målvakt och gå och köpa korv på läktaren. Med andra ord läckte han in mål på de absolut absurdaste sett man kan tänka sig och Rangers gav bort den matchen.

I natt spelar man hemma mot ett lag som man vanligtvis stortrivs mot. Rangers har vunnit 6/10 senaste mötena, men den statistik som främst sticker ut är just målsnittet mot Canes. Man har snittat höga 3.90 mål/match mot Carolina senaste 10 mötena och sett till hur bra offensivt man var mot Columbus senast + hemmais i natt blev jag därför väldigt förvånad på det fina odds vi bjuds på att laget löser minst 3 mål i natt igen.

Jag kommer därför passa på att spela

Match: NY Rangers - Carolina Hurricanes
Spel: NY Rangers Över 2,5 mål (endast efter FT)
Odds: 1.85
Insats: 3/7u
Bolag: Bwin , Scandibet , SpeedyBet
Spelstopp: 01:00

Notera att även Rangers ML till 2.30 samt FT @ 3.10 är fina spel med bra värde i på hemmais.

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip