Skellefteå och Växjö möts under kvällen. Ett av lagen känns klart mycket starkare och det är Växjö. Växjö är underdogs till denna matchen, men det tycker jag inte att dem borde vara. Växjö känns ruggigt stabila för stunden samtidigt som Skellefteå blandar och ger. Växjö moneyline spelas till 2.05 hos Betsson , Nordicbet eller Betsafe med en flatinsats.

Skellefteå går oerhört tungt i SHL, man är just nu inte ens på en plats till åttondelsfinalerna, elfte plats ligger Skellefteå på. Skellefteå har varit inne i en riktig tung period nu under en längre tid. Sju förluster i sina elva senaste matcher är verkligen inte okej för ett så bra lag som Skellefteå. Skellefteå som brukar vara ett mycket starkt lag år efter år får verkligen inte till det. Kollar man exempelvis på powerplay och boxplayspelet så ser det oerhört svagt ut. Skellefteå är seriens tionde bästa lag i PP och även seriens tionde bästa lag i boxplay. I den sammanlagda statistiken för powerplay och boxplay ligger Skellefteå på tolfte plats i serien, förvånande svaga siffror. Skellefteå är dessutom väldigt svaga på hemmais, hittills har man snittat 1.5 poäng på hemmais och det är verkligen inte godkänt för Skellefteå.

Växjö har verkligen hittat tillbaka dit man ska vara, som ett av Sveriges klart bästa lag. Växjö ligger på tredje plats i serien, tre poäng bakom serieledaren Luleå som står på 58 poäng. Växjö har varit vassa den senaste tiden med fyra segrar i sina fem senast spelade matcher. Växjö har dock haft ett oerhört stort problem i år då man haft vansinnigt svårt att vinna på bortais. På femton bortamatcher har det endast blivit fyra segrar. Men senast man spelade borta så slog man Luleå med 3-2, så kanske vänder den negativa trenden för Växjö nu!? Växjö är till skillnad från Skellefteå makalöst vassa i specialteams. Växjö är seriens bästa lag i boxplay samt ett av seriens bästa lag i powerplay. Den sammanlagda statistiken för BP/PP visar att Växjö är Sveriges bästa lag i specialteams.

Som dessa två lag sett ut under säsongen, samt vapnet Växjö har i specialteams tror jag Skellefteå kommer få det väldig tufft ikväll. Växjö som underdogs spelas!

Match: Skellefteå - Växjö
Spel: Växjö Moneyline
Odds: 2.05
Insats: Flat
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip