Ett möte mellan två stora rivaler, i alla fall på papperet, i den avslutande matchen av Sweden Hockey Games. Numera Beijer Hockey Games av sponsorskäl. En del av Euro Hockey Tour.

En lite lurig match att tippa, det ska erkännas, då flera spelare kan behöva lämna för KHL mm och kan missa den här matchen. Bland annat Tre Kronors lagkapten Philip Holm som inte kommer spela. Jag väljer dock ändå att reka då jag tycker att väldigt mycket talar för svensk seger. Dryga två ggr pengarna lockar!

Tre Kronor är en trolig vinnare av den här matchen. Man har hemmaplan, Sverige gjorde en bra match igår och finnarna har sett väldigt bleka ut i två raka förluster.

Sverige gjorde en dålig öppningsmatch mot Tjeckien men ryckte upp sig igår då man besegrade Ryssland. Det var starkt gjort och man rättade till de misstag man gjorde mot Tjeckien vilket är en imponerande egenskap. Segersiffrorna skrev till 4-2 och jag tycker att Sverige vann rättvist. Det lovar gott inför den här matchen.

Finland har inte imponerat alls i den här turneringen och de har även ett ganska svagt lag på papperet så det är ingen överraskning att det gått dåligt. Finland har förlorat båda sina matcher. Först mot Ryssland och sedan mot Tjeckien där man var helt chanslösa igår. Även om Finland brukar vara taggade mot Sverige så tror jag att motivationen är större eller i alla fall minst lika stor för Sverige den här gången då Tre Kronor spelar inför sin hemmapublik på Hovet.

Sverige har ett bättre lag trots att Philip Holm inte kommer spela, man har hemmaplan, man har visat bättre form än sin motståndare och man har som sagt minst lika stor motivation som Finland, om inte större. Ibland behöver det inte vara svårare än så.

Speltips: Sverige vinner matchen – odds 2.05 bet365

Tidigare matcher Beijer Hockey Games:
Ryssland-Finland 3-2 (OT)
Tjeckien-Sverige 5-2
Finland – Tjeckien 1-3
Sverige-Ryssland 4-2

Matchen direktsänds på TV4.

This is the stats tab
This is the post tip