Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Goalies: Markström (probable) vs Koskinen (probable)

Dags för tredje mötet denna säsongen mellan kanadensiska lagen Vancouver Canucks och Edmonton Oilers. En matchup som man denna säsong förlorat de tidigare två mötena i . Frågan är om man kan ta första segern mot Canucks i natt?

Vancouver Canucks har tappar er lite på farten och kommit ner lite på jorden. Och med det menar jag att man inte spelar lika osannolikt bra man gjorde under inledningen av säsongen. Man har kommit ner till en mer standard nivå vilket är att ligga kring den undre halvan av din division. Man måste notera att framgången från Canucks tidigare denna säsong har berott enormt mycket från vår svenska unga blivande superstjärna Elias Pettersson. Han tillsammans med Brock Boeser har varit ett radarpar och med de två i laget tillsammans känns det verkligen som Canucks kan hota alla lag. Nu har ju som de flesta vet om Elias Pettersson varit skadad och missat en del matcher och tycker också Canucks känts mer trubbigt i offensiven med hans frånvaro. Dock fick med lite islossning senast när man slog Florida Panthers med klara 5-1. Detta är ett lite oväntat resultat då matchen var väldigt jämn och en 4-måls seger kändes lite i överkant. Det ska tilläggas att Panthers knappt vinner en match just nu och inkasserade alltså 6e raka förlusten i och med förlusten mot Canucks senast.

Edmonton Oilers, laget lett av stora superstjärnan Connor McDavid kämpar på och drömmen om slutspel finns verkligen där för Oilers. Man ligger 4a i divisionen men steget upp till Vegas är på hela 13 poäng. Man har förvisso 3 matcher mindre spelade men ska det bli slutspel handlar det i mina ögon för Oilers att ta Wild card vilket man just nu endast är 2 poäng efter Minnesota Wild. Slutspel är med andra ord rimligt för Oilers och man verkar också fått fart på sakerna. Senast tycker jag vi fick se ett otroligt bra Edmonton på hemmais där man demolerade stackars Buffalo Sabres. Man vann tillslut med hela 7-2 hela 5 spelare i laget hade 2+ poäng. Oilers visade upp riktigt fin kreativitet i offensiven och Koskinen i mål såg stabil ut. Med andra ord bör Oilers ha en bra känsla i laget inför nattens match.

Jag tycker att Oilers bör ha bra chans att ta första segern mot divisionsrivalerna Canucks i natt just då hemmalaget saknar viktiga Elias Pettersson. Enligt mig ser offensiven inte alls lika farlig ut för Canucks utan honom när de flesta lagen egentligen behöver plocka bort Boeser. Tycker Oilers såg bra ut defensivt mot Sabres och bör kunna göra ett ok jobb där. Så med andra ord tycker jag Oilers är favoriter här när Canucks saknar Pettersson och jag kommer därför plocka seger på bortalaget.

Nattens spel blir därför

Match: Vancouver Canucks - Edmonton Oilers
Spel: 2
Odds: 2.63
Insats: 3/7u
Bolag: SpeedyBet , Scandibet , Bwin
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip