Efter 11 dagars uppehåll är det nu äntligen dags för SHL igen. Jag tycker mig ha hittat ett bra spel i den match som går av stapeln i Vida Arena mellan Växjö Lakers - Malmö Redhawks under onsdagskvällen.

Växjö har efter en svag start på säsongen arbetat sig tillbaka och ligger i skrivande stund på en femteplats i tabellen. Detta mycket tack vare en stabil defensiv där man bara släppt in 48 kassar på 24 spelade omgångar. Det är bara Luleå som släppt in färre mål i serien. Växjö är under Sam Hallam (coach) ett hårt arbetande lag där en stabil defensiv prioriteras framför en frejdig offensiv. Denna säsong har man också tappat sina tre bästa poängspelare från ifjol (Petterson, Calof och Rosén) vilket inte direkt förbättrat offensiven. Bortsett från Roman Horák (19 poäng) har de tänkta ersättarna Austin Ortega (8 poäng) och Julius Junttila (11 poäng) än så länge inte levt upp till de högt ställda förväntningar som funnits. Växjö har i sina tre senaste matcher endast mäktat med att göra fyra mål:

Frölunda – Växjö 1-0 (straffar)
Växjö – Timrå 2-1
HV 71 – Växjö 4-2

Malmö är precis som Växjö ett välorganiserat lag som gjort det förvånansvärt bra hittills under säsongen. Man ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen och trots respass i CHL-kvartsfinalen mot Munchen häromveckan måste detta ses som väl godkänd inledning på säsongen. I Vida Arena brukar man däremot stöta på problem och har på sina tre senaste besök i Småland bara lyckats hitta nätet sammanlagt tre gånger.

Matcherna mellan Växjö – Malmö har en tendens att ofta bli tajta och målsnåla vilket lagens fem senaste inbördes möten också vittnar om;

Malmö – Växjö 2-1
Växjö – Malmö 1-0
Malmö – Växjö 1-1
Växjö – Malmö 3-1
Malmö – Växjö 0-3

Med anledning av lagens tidigare målsnåla tillställningar, Växjös avsaknad av offensivt självförtroende och Malmös oförmåga att göra mål mot Växjö tror jag därför att onsdagens drabbning blir en tät (och tråkig) tillställning.

Jag spelar under 4,5 mål till 1,85 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Allt gott!

This is the stats tab
This is the post tip