Det går inte att göra så mycket annat än att trycka in keramiken på AIK efter vad vi sett av de tre inledande omgångarna. Gällande både AIK och hemmalaget här.

För att börja med Vita Hästen.
De hade jag på en av de två sista platserna inför säsongen. Det redan innan allt strul på tränarsidan.
Och de har väl knappast visat så här långt att det tipset skulle vara helt uppåt väggarna.
En seger på de inledande tre. Det får man förvisso ändå ge dem.
Men programmet har inte direkt varit mördande. Och segern togs mycket knappt mot Pantern. Ett gäng som inte kommer ha någonting med topp-8 att göra.
I övrigt nollat hemma mot Oskarshamn och förlust i Tingsryd, 1-2. Efter att ha släppt två puckar i 17;e minuten tredje perioden. Brottartungt.

Ynka tre gjorda mål på de tre första matcherna är ingenting annat än uselt, och det är egentligen inte så märkligt när man tittar på hur laget ser ut.
Herrarna man fortfarande får förlita sig på är trotjänarna Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson. Nu är bägge bra. Jag säger ingenting om det.
Men det säger en del om statusen på laget när ingen spets utöver dessa finns att tillgå. När du måste förlita dig på dessa för att det ska bli några poäng. Eller för den delen mål. Säsong efter säsong.
Då står på tre gjorda mål efter tre omgångar. Så lättläst blir det.

Och det ska också nämnas, att i den där brottartunga förlusten i Tingsryd, då ska de vara glada för att de överhuvudtaget var med i matchen när den tredje perioden tog vid. För det var långa stunder Tingsryd mot Daniel Marmenlind i Hästen-buren.
Hästen kommer att gå en tung säsong till mötes. Inget snack om det.
Att de sedan kommer att vara helt överlägset i kvalet till våren är en helt annan femma.

Om Hästen kan komma att sluta sist. Då är AIK i högsta grad kandidat till att vinna rubbet.
De löste på egen hand överspelet jag rekade i tisdags då de sopade banan med Björklöven.
Stabilt hemma mot Västervik medan förlusten borta mot SSK inte var så mycket att orda om. Isen var sandpapper och det såg mest ut som ett lotteri.

Får jag över 2,00 på tänkbara ettan mot tänkbara jumbon, trots bortaplan, ja då är det inte mycket att fundera över ...

This is the stats tab
This is the post tip