Vinterstudion lördag
Vintersporten går in i slutspurten av säsongen och det är fullt schema idag.

Storslalom herrar kl.09:30
Storslalomcupen lever mellan Odermatt & Kristoffersen trots att Odermatt ofta känns helt överlägsen. Odermatt var Snabbare än Kristoffersen senast och dubbla pengen på Odermatt när han jagar totalsegern tycker jag är bra.

Schwarz är den som visat bäst form från VM och framåt, oddset kanske i lägsta laget men med den formen är det ändå godkänt.

Meillard visade bättre form innan VM men han har åkt riktigt snabbt i år och från startnummer 1 lockar oddset på topp-3.

Odermatt vinna @ 2.00(4/5U)

Schwarz topp-3 @ 1.83(4/5U)

Meillard topp-3 @ 4.00(2/5U)


Slalom damer kl.10:30
Shiffrin blev historisk under fredagen när hon nu är lika stor som Stenmark med 86 segrar i världscupen, det är en galen siffra och bara lyfta på hatten. Inte helt givet att hon lyckas hitta rätt mentalt fokus efter den milstolpen och jag väljer andra spel.

Duerr har visat bäst form av övriga inför VM och tog också medalj på VM. Jagar Vlhova & Holdener i cupen och är min vinnare här om Shiffrin missar.

St Germain skrällde ordentligt i VM. Kan ge en otroligt boost när man väl känner att man kan mäta sig med de bästa och eftersom det gått en tid sedan VM bör hon ha landat mentalt.

Skrällen blir Hector. Sjua i VM vilket var bra, visade riktigt bra form i Storslalomen och med tanke på att många i seedade gruppen har tveksam form kan Hector vara med och hota högt upp på hemmaplan från ett relativt bra startnummer(nr 9).

Duerr vinna @ 6.00(3/5U)
Duerr topp-3 @ 2.00(4/5U)

St Germain topp-3 @ 7.00(1/5U)
St Germain före Ljutic @ 2.02(4/5U)

Hector topp-3 @ 41.00(1/5U)
Hector topp-6 @ 7.00(4/5U)


Längdskidor 50 km fristil masstart herrar kl.10:30
En klassisk femmil från Holmenkollen hade kunnat vara en av säsongens höjdpunkter men när den ligger direkt efter VM drar det ner intresset ordentligt, tycker faktiskt det är riktigt märkligt att femmilen ligger just här i schemat. Många från VM är borta och endast 39 åkare är anmälda varav iaf hälften inte håller måttet på den här nivån.

Det är som upplagt för Krueger här. Han körde inte klassiska femmilen som avslutade VM och han har varit klart bäst i fristil i år och ska inte kunna förlora det här racet. Kan inte se hur fältet ska hålla ihop så det avgörs i en spurt.

Amundsen var närmast i VM över 15 km när det var individuell start och han ska kunna vara närmast här med.

Bakom Krueger skulle det dock kunna bli en lite större klunga och om det blir det är det såklart upplagt för Klaebo. På hemmaplan tror jag han hittar krafter trots att han körde allt på VM.

Moch har gjort fler bra lopp i år och är bra på att hänga med i masstarter, slår Nyenget.

Andersen stack upp och gjorde bra i från sig i början på säsongen. Den hårda konkurrensen i Norge gjorde att han inte körde i VM, lite oklar form men i ett ihåligt race kan han vara högt upp.

Krueger vinna @ 1.75(5/5U)

Amundsen topp-3 @ 2.25(4/5U)

Klaebo topp-3 @ 2.75(2/5U)

Moch före Nyenget @ 1.80(4/5U)

Andersen topp-6 @ 2.75(2/5U)

Dubbel
Amundsen före Golberg
Krueger före Holund
@ 1.91(5/5U)


Skidskytte stafett damer kl.14:00
Sverige känns riktigt formsvaga efter VM vilket syntes i distansloppet. Frankrike hade alla sina topp-30 och trots att Simon ställs över är det mina favoriter.

Wierer & Vittozzi bäst i distansloppet. Passler lär dock vara en bit efter när första sträckan är körd & Comola på tredje är också väl svag för att det ska räcka hela vägen. Dock bör det räcka till pallen & slå Norge.

Första sträckan har Frankrike Jeanmonnot och inget annat lag har ngt som skrämmer. Det hade kunnat vara Linn Persson men efter en 45e plats i distansloppet känns Jeanmonnot som det givna spelet. Övriga är alldeles för svaga.

Frankrike vinna @ 4.00(3/5U)
Frankrike vinna första sträckan @ 2.25(4/5U)

Italien före Norge @ 1.75(4/5U)


Skidskytte stafett herrar kl.16:30
Ingen Samuelsson för Sverige och bredden finns inte där så Sverige vinner inte. Frankrike har ett svagt lag utan Fillon Maillet och Jacquelin, vinner inte heller.

Norge saknar bröderna Bö men har ändå ett hyfsat lag, dock ska Soerum på andra sträckan kosta för mycket.

Tyskland ställer upp med bästa möjliga lag där Doll som vann distansloppet avslutar. Nawrath och Rees var 4a resp 5a i distansloppet så man bör vara större favoriter här. Om bara Kuehn håller sig borta från straffrundan påstår jag att denna är klar.

Tyskland vinna @ 2.20(5/5U)


Trevlig lördag!
This is the stats tab
This is the post tip