Hemmahoppet Alexis Galarneau är ett intressant namn som har fått wild-card till Masters i Toronto, där han i första omgången ställs mot Francisco Cerundolo. Som underdog kan Galarneau fortsätta bygg på sin fina form och får därför mitt speltips, på att han gör bra ifrån sig.

Sedan juli månad 2023 har kanadensaren Galarneau fokuserat på hard-court säsongen. Det kan till och med blivit en turneringsseger i Granby, i hemlandet, innan han ställde upp i kvalet till ATP Washington. Där tappade han bara ett enda game i matchen mot J. S. Gomez innan det blev en förlust mot Fratangelo, i tre set. Därefter har Galarneau lagt allt fokus på förberedelser till denna turnering.

Cerundolo, rankad 21:a i världen, gör en bra säsong. Bakom sig har han en titel i Eastbourne, på gräs dessutom. MEN! I Hamburg fick han bryta matchen mot Hanfmann, på grund av skada. Två veckor senare är han i Toronto, med en högst oklar form. Då fysiken inte är helt hundra kommer detta möte att bli jobbigt för argentinaren.

Galarneau håller jämna steg?

Då Galarneau har visat prov på utmärkt form och har publiken bakom sig förväntas han göra väl ifrån sig. Eftersom motståndaren också har dragits med skadekänningar bör det inte vara tal om någon större seger.

Mitt spel blir att Galarneau täcker matchens handikapp lina på +4,5 games, till 1.87 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip