Man säger ju att det måste släppa för spelare hela tiden. Typ Fognini, Berdych och inte minst Zverev. Vad de har gemensamt är att det aldrig riktigt släpper, och när Zverev nu möter en superförbättrad Auger-Aliassime så... det är ju i alla fall inget snack om att det kommer bli match av det här.

Zverev tog ett wildcard och åkte till Marrakech för att få bukt på alla problem. Han ville få lite matchvinster och komma i form till grussäsongen – det blir ett praktfiasko. Jämn match mot Istomin och torsk mot Munar.

Även om Aliassime tvingades till en tuff match mot Londero var det rätt väntat. Londero har växt till en grusspelare att räkna med och samtidigt ska man veta att siffrorna 7-5,7-6 var smickrande till Londeros fördel. Felix skulle vunnit den matchen lättare.

Nej, han har haft ett par 6-7 tuffa veckor nu, Zverev, och något större ljus i tunneln ser inte jag i alla fall, åtminstone inte till den grad att han kör över Auger-Aliassime.

Monte Carlo är ingen drömturnering för Zverev heller. Resultatet speglar inte en världstrea, om man säger så:

2016: Ut i andrarundan mot Granollers, stog i odds 1,40.
2017: U ti tredjerundan mot Nadal, stog i odds 3,20.
2018: Ut i semifinal mot Nishikori, stog i 1,65 i odds.

Ska tilläggas att han inte tappade set i samtliga fyra matcher i Monte Carlo förra året. Om Zverev ska köra över Auger-Aliassime krävs det en ordentlig höjning – inte mycket som tyder på det.

Auger Aliassime till 3,00 är OK, men jag får för +3,5 games till 1,87 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip