Helfransk final i Auckland där Ugo Humbert fått favoritskapet mot Benoit Paire - jag tycker inte att det är givet att hålla med. Som jag redan slagit fast: Paire gillas ju och att han kommit ut starkt detta år förvånar inte. Var långa stunder riktigt, riktigt bra förra säsongen men mot slutet tröt krafterna. Kanske framförallt mentalt. Tycker ändå att 2019 såg ut som året Paire lite grann bestämde sig för att ta tennisen på stort allvar igen och nu ser han verkligen ut att vilja spinna vidare. ATP Cup var en lämplig kom-igång-uppgift och visst har Paire imponerat här i Auckland, kanske framförallt i första rundan då han tystade Sinner. Monteiro och Millman var mer "vanliga" segrar men i semin imponerade han igen då han tog ner Hurkacz. Ingen vidare insats av polacken men Paire har bevisligen hanterat offensiven från ett par young guns riktigt fint - och det bådar ju gott inför finalen.

Även Ugo Humbert, 21 bast, är ju en spelare på frammarsch med offensiven som vapen. Fin utveckling de två senaste säsongerna och visst finns det mer att ta av: 57:a i världen nu, ska vi säga åtminstone topp-30 under året? Jag tycker ändå att det är läge att lugna sig något här och nu. Åkte ju faktiskt ut mot mediokre Kudla i challengern i Canberra förra veckan och fick sedan en tacksam lottning här i Auckland: att slå Ruud och Cecchinato på hardcourt ska sannerligen inte ge några succérubriker. Skrällen mot Shapovalov såg jag däremot inte riktigt komma: fin skalp men små marginaler och helt "på" kändes ju inte Shapovalov som dessförinnan gått flera stora matcher på kort tid. Att Humbert sedan skulle gå en jämn semi mot Isner var ganska väntat. Isner var inte riktigt sig själv i skarpt läge och då blir han ju ganska begränsad. Missförstå mig rätt: jättestarkt av Humbert att nå karriärens första ATP-final men jag kommer inte ifrån att han haft en bra lottning och ganska flyt med tajmingen.

Att möta Paire i en ATP-final blir någonting annat - och bara det faktum att det handlar om final menar jag talar för den klart mer erfarne Paire. Vi har alltså sett hantera Paire ung offensiv fint här i veckan och han kommer göra det ryckigt och svårt för Humbert att diktera finalen. Visst är Paires lynnighet ständigt närvarande - men efter fyra raka segrar i skiljeset ska det väl knappast behöva brista i skallen, i finalen mot en ung landsman? Nej, jag landar i ett bräckligt favoritskap för Humbert och väljer Benoit Paire till 2.10.


Speltips: Paire att vinna matchen - odds 2.10 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip