Matteo Berrettini är rankad nästan 30 platser bättre än Elias Ymer och i den här fallet ljuger inte rankingen. De är ungefär lika gamla men Berrettini har utvecklats till en bättre tennisspelare än Ymer. Han har ett lite tyngre spel att luta sig tillbaka på och en ordentlig serve också.

En annan rätt signifikativ sak som skiljer dem åt är pressure points. Berrenttini höjer sig nästan alltid i pressade situationer medan Ymer har en tendens att vika ner sig.

Man hoppas ju såklart på svensk framgång, men idag tror jag inte på det helt enkelt. Båda spelarna är i lite halvknackig form men kollar man över hela säsongen så är det tydligt att Ymer har problem på challengertouren medan Berrettini knackar på dörren till ATP.

Underlaget spelar inte så stor roll i det här mötet. Det passar visserligen Ymer bättre att spela på långsamt grus än något annat, men Berrettini kan hantera alla underlag och jag tror att italienarens tyng kommer övergöra här. Han kommer få mer på serven och har ju också lite mer vinnarmentalitet.

Tycker 1,71 hos Coolbet duger bra här.

This is the stats tab
This is the post tip