Världsfemman Casper Ruud har en stor chans att slå kinesen Zhizhen Zhang igen, när spelarna möts i US Open. I Franska Öppna vann norrmannen med 3-1 i set och 7 games i handikapp. En liknande tillställning är att vänta igen - förmodligen med en minst lika stor seger.

Även om hard-court säsongen efter Wimbledon knappast har motsvarat förväntningar har Ruud inlett denna Grand Slam turnering med en fin form. Den tuffa kvalspelaren Emilio Nava bjöd på hård kamp. Ruud lyfte sig när det väl gällde som mest och vann med setsiffrorna 3-1. I två tiebreak gick han segrandes ur duellen, vilket visar prov på den mentala styrka också.

Även Zhang har haft bekymmer med att plocka segrar i inför-turneringar Toronto, Cincinnati och Winston-Salem. Han höll på att tappa en 2-0 ledning mot J. J. Wolf, som var helt under isen men lyckades kvittera till 2-2 i set innan Zhang knöt säcken och vann det femte setet. Däremot imponerade Zhang inte så värst mycket och riskerar att åka ut snabbt mot en världsspelare.

Klasskillnad mellan spelarna?

Det är inte bara på rankningen som det skiljer enormt mellan spelarna utan också i spelet. Ruud har varit stabil i inspelning och stark nog för att slå Zhang utan större bekymmer. Återigen kan segersiffrorna skrivas med stora tal mot Zhang.

Mitt spel blir att Ruud täcker handikapp linan på -5,5 games, till 1.90 i odds, hos Unibet.
This is the stats tab
This is the post tip