Jag klipper Roberto Carballes Baena mot Hugo Dellien i första omgången av ATP Kitzbühel. Inte helt ovanligt att jag spelar på kvalspelare och Dellien har mycket riktigt kvalat in, men kvalmatcherna har dessvärre bara givit oss massor av frågetecken.

I kvalfinalen tappade han set mot Sandro Kopp. Den som vet vem Sandro är, han ljuger. Det jag lyckats luska fram är att han är en österrikisk talang född 2000 vars största juniormerit var att kvala in till Orange bowl. Bra gjort, men det blir ingen storspelare av den här grabben. Han håller inte ens på futurenivå.

Kitzbühel spelas på hög höjd, inte långt ifrån skidbackarna. Det betyder att bollen, precis som i Gstaad, flyger Snabbare än i vanliga europeiska grusturneringar. Då gäller det att kolla vilka som presterat på hög höjd tidigare och där har Roberto Baena varit riktigt bra. Han gjorde en klart godkänd turnering i Gstaad förra veckan och har dessutom vunnit höghöjdsturneringen i Quito. Så, man kan utan tvekan säga att han är beprövad i liknande förhållanden.

SpeedyBet ligger högst med 1,74 och det är taget med rådande förutsättningar.

This is the stats tab
This is the post tip