Kul, ATP 500 i Kina står för dörren. Rätt mycket motivation att ha ta hänsyn till nu under Asien-swingen. Vet inte hur många gånger mans ett Kyrgios, Tomic och de andra slöa spelarna zona ut från de här turneringarna.

Rublev är inte alls lika extremt som ovannämnda spelare, men han har en benägenhet att zona ut under hösten. Han gör aldrig (sällan) några vidare resultat efter US Open, så det är ingen spelare man vill lasta hus och hem på nu. Det vittnar inte mist setförlusterna mot Ivashka och Berankis om i hemmaturneringen i St Petersburg.

Hur som helst. Möter Dimitrov nu som kommer från en semifinal i US Open och en kvartsfinal i Chengdu. Han hade, jag vet inte, 5-6 matchbollar mot Bublik i andra omgången. Tung förlust när han egentligen var lite bättre. Oavsett så tycker jag att man ser ut nytändning från Dimitrov.

Nu har Dimitrov dessutom 2-1 i matcher. Inte omöjligt att hans ryckiga spel stör Rublev. Ryssen vill nämligen panga på allt som rör sig och det blir lite svårt mot Dimitrov. Det slutar ofta med att Rublev slår bort sig.

Snabbt underlag i Peking, det gynnar egentligen båda. Rublev har en aningen vek andraserve som jag tycker att både Berrettini och Medvedev utnyttjad föredömligt senaste månaden.

Dimitrov har ju varit på plats i Kina ett tag, det är ganska speciella förutsättningar här med hög luftfuktighet och över 30 grader varmt. Kan tänka mig att Rublev får lite av en chock när han anländer från den ryska höstkylan direkt in i hetluften.

För mycket talar för Dimitrov i den här matchen, han spelas hos Bethard till oddset 1,83.

This is the stats tab
This is the post tip