Feliciano Lopez-reken mot Andujar höll men på torsdagsmorgonen blir det uppenbart läge att byta sida. 38-årige Lopez fick ju en väldigt speciell onsdag. Matchen mot Andujar sköts upp ett dygn och blev tuff: Lopez var ärligt talat på vippen att torska men servade sig ur ett par pressade lägen (19 ess totalt) och stod till slut som segrare efter 6-4 i skiljeset. Två och en halv timme tog det - och bara ett par timmar sedan tvingades Lopez upp mot Fognini. Tre set och nästan två timmars spel även där. Starkt av Lopez men det bara måste ha kostat: tog verkligen jobbet och det blev många maxlöpningar i solen mot den ryckige Fognini. Lopez var alltså ute på banan i fyra och en halv timme igår - Australian Open väntar runt hörnet och visst kan man fråga sig hur Lopez nu resonerar. Har definitivt redan givit sig själv ett gott formkvitto och även om Lopez, när serven funkar, spelar ett ganska kostnadseffektivt spel går det att fundera över hur hårt Lopez nu vill och orkar pressa sig själv i denna kvartsfinal.

Lugnare då för Hubert Hurkacz, som inte blivit drabbad av uppehållen. Har behagligt slagit Sonego och Mikael Ymer utan att tappa set eller serve - och i ATP Cup visade den store, spännande polacken också jättebra 2020-form. Slog Schwartzman, Coric och Thiem och det är ju sannerligen inga dåliga skalper. Hurkacz lyfte rätt rejält förra säsongen och jag tycker absolut att 22-åringen bär upp sin nuvarande ranking (34:a). Vägen till karriärens första ATP-titel (och andra final) ligger relativt öppen och en fräsch, äregirig Hurkacz kan verkligen gilla sina chanser här.

Visst ska Lopez respekteras i en snabb match med väldigt mycket servefokus men jag är trygg med att Lopez är färdig med sin turnering, såväl fysiskt som mentalt. Säkre, hårdslående Hurkacz har Snabbare ben och större vilja: det ger två raka set.


Speltips: Hurkacz 2-0 i set - odds 1.90 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip