Herbert är ingen stor grusspelare direkt. Han studsar till ibland och gör bra resutlat på grus emellanåt, men utgångstipset är alltid att det är hans överlägset svagaste underlag. Det gäller ju nästan alla nätrusare. Det finns en anledning till att de rusar på nät och det är för att de är svaga i bollandet från baslinjen.

Men som sagt, är Herbert i bra form så kan han stå emot bra på grus. Det finns dock ett frågetecken där. Han fick stryk av Gianluca Mager, rankad 1,75, i en fransk gruschallenger förra veckan och underlaget i Marrakech är superlångsamt. Tvärtemot vad Herbert gillar.

Positivt för honom att han redan spelat två match på grus. Fabbiano gör grusdebut men är väldigt allround och hanterar grus bra. Gjort en kanoninledning på året men har två stycken tre-setsförluster på rad nu.

En match från 2011 hittar jag mellan dem. Spelades på grus på furutenivå där Fabbiano vann med 6-4,7-6. Säger kanske inte så mycket men spelstilarna är fortfarande desamma, även om båda spelarna är klart bättre nu än för åtta år sedan.

Formmässigt ser det lite småtufft ut för Herbert, förlorade, som jag nämnda ovan, mot Mager i andra omgången i en gruschallenger förra veckan och hade dessförinnan fyra raka torsk. Visserligen mot starkt motstånd men självförtroende stärks ju knappast av en dålig run.

Fabbiano är lurig och som underdog här åter polletterna in. Han har bra resultat mot nätrusare och det bör gynna honom ytterligare att möte en nätrusare på långsamt underlag.

2,37 hos bet365 är det som gäller.


This is the stats tab
This is the post tip