Jag undrar jag, om inte Nick Kyrgios möjligtvis är lite tagen av vinsten mot Novak. Det är ju relativt vanligt att spelare får en dipp efter att ha slagit Murray/Djokovic/Federer/Nadal. Det finns det mängder av exempel på.

Ett undantag som dock bekräftar regeln är att Querrey inte påverkas av sådan. Han slog ju ut Djokovic i Wimbledon och följde upp det med att slå Mahut matchen efter - som underdog.

Man ska inte förringa Qurreys insatser i Acapulco heller, även om över 3 ggr pengarna mot Thiem var vansinne så har han ju även slagit Goffin. Alltså, två topp 10-spelare på två dagar och man ska komma ihåg ett par saker. Dels att Kyrgios är svag i returspelet, det är det inget snack om. För att vara så pass högt rankad så hittar han relativt få servegenombrott. Och det vore en lögn att säga att han har lätt för Isner, Raonic, Karlovic osv. Det är alltid jämna matcher mellan dem och när Querrey servar på sin högstanivå så kan man kasta in honom i storserver-facket.

Jaha, men Kyrgios vann ju 6-4,6-4 i Shanghai i vintras. Ja, så är det, mitt under Querreys absolut största formsvacka som professionell tennisspelare. Det var i samma veva som han torskade i raka set mot Jurgen Zopp i kvalet i Sthlm Open.
Nu tror jag visserligen inte att Querrey vinner detta. Om han gör det så är p.g.a att Kyrgios tar sig vatten över huvudet och blir större än sin egen spegelbild, vilket absolut inte är omöjligt. Han har ju, om jag får citera gamla fotbollstränare, problem med att vara ödmjud inför uppgiften.

När jag började skriva den här texten hade jag Querrey +3,5 games i åtanke. Men ju mer jag tänker på det, desto mindre tror jag att Querrey kan vinna den här matchen samtidigt som matchen slutar under 22,5 games. Därför måste överspelet vara att föredra, till mer eller mindre samma odds. Kyriogs slog trots allt in 25 ess på två set mot Djokovic, och utan att kolla upp det så kan jag säga att det är rekord för honom (över 2 set).

Vi kör över 22,5 games till 1,83 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip