Att Kevin Anderson är rankad topp 10 är ett symptom på att toppskiktet inom tennisen är svagt. Anderson är helt enkelt rankad där han är p.g.a att resterande toppspelare fallit av eller för att ungtupparna inte riktigt blommat ut. Det kommer dock bli ändring på det under 2019.

På ett sätt kan man säga att det är värdigt att han är rankad topp 10, en final i Wimbledon plus ytterligare två titlar under 2018. Men att Anderson ska få med sig samma resultat 2019, det är näst intill uteslutet. Dels för att hela sex spelare mellan plats 11 och 16 ligger på karriärshögsta ranking. Ungtuppar som Khachanov, Coric, Tsitispas och Medvedev har alla potential att ta ytterligare ett kliv under 2019, då kommer det så klart att vara på bekostnad av någon som redan är topp 10.
Sen har vi en handfull spelare som ligger en bit bakom på rankingen som har potential att slå sig in topp 10. Jag tänker på Milos Raonic och Andy Murray (som är given om han får vara skadefri) men det är heller inte uteslutet att typ Chung, Schwartzman eller PCB kan få ett bra år.

Låt oss slå fast att 7-8 spelare mer eller mindre kommer vara garanterade en plats för Kevin Anderson på världsrankingen 2019:

Djokovic
Nadal
Zverev
Federer
Cilic
Thiem
Del Potro (om han är skadefri)
Thiem

Det innebär att Kevin Anderson tillsammans med ytterligare 9-10 spelare kommer göra upp om plats 9 och 10. Med tanke på vilken hård konkurrens det är kring dessa platser är det stort värde att spela på att sydafrikanen hamnar utanför.
Säsongsspelet är alltså Kevin Anderson över 10,5 på ATP-rankingen. Spelet finns hos Bethard , FastBet , Unibet och LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip