Det här är nog det givnaste spelet på dagordningen. Joao Sousa får mer betraktas som en hardcourtspelare än grusspelare nu för tiden och ni som kan er Sousa vet att de långsamma hardcourtbanorna är hans specialitet. Hög studs så att han hinner springa runt sin backhand samtidigt som det går tillräckligt snabbt för att han ändå kan sätta press på sin motståndare.

Underlaget i Indian Wells är långsamt. Det passar med andra ord inte riktigt de vanliga hardcourtspelarna. Serven biter fortfarande helt ok, men det är inte alls lika lätt att panga på med winners som på andra hardcourtbanor.

Sousa har problem på grus nu och det här underlagsskiftet gör honom med säkerhet väl. Kolla bara på Ymer som var iskall på gruset i Sydamerika, det är samma sak där, underlagsbytet gör honom väl. Sen har ju Sousa fina resultat i Indian Wells. Han tog sig till tredje omgången förra året genom att bland annat slå Zverev och ta set på Raonic.

Sousa ställs mot Mackenzi Mcdonald som börjar slå igenom nu. Men det är ingen jämn toppspelare och han har heller inte gjort några avtryck varken i Indian Wells eller Miami (som spelas liknande), så man får ändå lov att säga att han är oprövad i de här sammanhangen.

För mig, en helt öppen match, så mina polletter åker med andra ord in på Sousa till 2,35 hos FastBet och Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip