Jag skulle inte ta för givet att Gasquet bollar ut Medvedev hur som helst. Det pågår en genereationsväxling på ATP-touren där dessa två är med på olika hörn. Gasquet är inte längre material för topp 10, medan Medvedev varit outstanding så här långt in på säsongen.

Enda anledningen till att ryssen fick respass mot Chung i Australian Open var att han spelade sju matcher veckan innan i Sydney där han plockade hem sin första ATP-titel. Annars hade det blivit betydligt tuffare för Chung, det kan jag lova.
Som inomhusspelare är han lite oprövad på den här nivån, Medvedev. Tog sig dock till final i junor-slutspelet och har slagit fina inomhusspelare som Paire, Struff och Khachanov samtidigt som han plockat set på Djokovic, och vi vet ju att han utvecklats fint senaste halvåret, så nog blir han jobbig att möta för Gasquet.

Han har ju en riktig tung serve som inte blir helt lätthantering på det här snabba underlaget. Många gånger är det så att goda grässpelare gör bra resultat i inhomhusturneringar och ryssen är just en sådan spelare. Gillar när det går snabbt och när bollen kommer i låg höjd.

Gasquet är ju visserligen ingen duvunge och spelar på hemmaplan där han ofta är ett litet hack bättre än ute i den vida världen. Men han har också tappat set i 10 av sina 14 senaste matcher och då har medelspelaren inte varit lika bra som Medvedev.

Vi tar alltså Medvedev +1,5 set till 1,87 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip