Popyrin lär absolut hänga med Medvedev i andra omgången. Det är som att Medvedev blivit lite för betrodd på gräs. Visst, han har en bra serve och spelar flackt men det är liksom inte någon Roger Federer vi pratar om. Det var uppenbart att hans nivå skulle sjunka efter en fin inledning på grussäsongen och det här vill jag lova inte är någon lätt uppgift för honom.

Popyrin är australiensare och då vet man direkt att han behärskar gräs. De har en bra edge här, australiensarna, alla är uppväxta på gräs och majoriteten har det som sitt favoritunderlag. Han har en dunderserve, hårda grundslag och ett aggressivt spel som passar perfekt på underlaget. Om inte annat har han en spelstip som passar bra för att täcka handikapplinor på gräs.

Det här är hans första riktiga grässäsong och så här långt skulle jag säga att den är klart godkänd. Han har gjort en bra kval in till Wimbledon och tog Raonic till tiebreak i skiljeset i Stuttgart.

Med det är egentligen Medvedevs nivå jag tror är något lägre än vad han får kredd för. Han torskade mot Pouille i Stuttgart, torsk mot Simon i Queens och en hel del trassel mot Lorenzi i första omgången i Wimbledon. Känns spontant som att allt inte riktigt står rätt till. Jag vet inte, Medvedev kanske växer in i den här turneringen, men att han skulle sopa banan med Popyrin, det tror jag inte.

Den våghalsiga spelar Popyrin rak till 5,50, men jag skickar in en ordentlig slant på +6.5 games istället till 1,74 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip