Tycker att det finns två viktiga saker som pekar på att Monterio kan skrälla mot Cuevas i Rio de Janeiro. För det första är Cuevas bara ett stort frågetecken just nu. Han var ju fullständigt katastrofal från sommaren och framåt förra säsongen och har inte visat några bra intentioner i början av 2018. Grejen med Cuevas är också att när han väl är bra, så är han det under en längre period och detsamma gäller egentligenhans formsvackor.

Thiago Monteiro är ingen rolig motståndare i första omgången heller. Har fått WC här av den enkla anledningen att han är brasse men också för att han nästan alltid går djupt i Rio. Det är extremt långsamt underlag och där trivs hans uppenbartligen, Monterio. Han har klart större framgångar på det Sydeuropeiska gruset än i Europa. Ska sägas att detsamma gäller även Cuevas i viss utsträckning, så något större fördel av underlaget har inte brassen. Men som sagt, han är ofta stark i Sydamerika.

Cuevas är inte heller något spelare man litar på som favorit. Tar man ett urval av grusmatcher från Umag 2016 så har han förlorat nio matcher som favorit. Det är extremt mycket. Dessutom har han under det här tidsspannet förlorat set i 18 av 27 grusmatcher på ATP-nivå. Även det är extremt mycket för att vara rankad runt 30-strecket.

Nej jag tror att det här blir en oerhört jämn tillställning och enligt mig ligger värdet på Monterio här. Jag tar honom rak till 2,95 hos Bethard och lastar även in på över 21,5 games till 1,83.

This is the stats tab
This is the post tip