Det kanske låter sjukt, men jag tror att Mikael Ymer håller ungefär runt 175 på världsrankingen. Den här skadan har förmodligen bara gjort honom gott. Nu har han tillbringat tid i gymmet istället för på banan och ser helt plötsligt ut som en athlet istället för en liten pojke. Rent spelmässigt tycks han vara bättre än den nivån han hade innan skadan.

Av allt man hört från Båstad så är det överlägset mest lovord om Micke. Alla säger samma sak: Fidde, Arnesen och spelarna i truppen: Lill-Ymer är den som ser klart bäst ut på träning.

Han har ju gjort en hel del fina resultat på hemmaplan också, Mikael Ymer. Pressade Zverev i Sthlm Open förra året och har gått bar på futurnivå också. Vet inte heller hur bra scoutad han är. Kan tänka mig att Haase blir överraskad av Ymers fina backhand.

Till skillnad från holländarna har svenskarna haft ett tre veckor långt träningsläger där hela gruppen åkte iväg på två Challengers och därefter en veckas träning i Båstad. Ymer gick för övrigt genom kvalet och åkte i andra omgången. En riktigt bra turnering av honom.

Haase har visserligen även han spelat bra på sistone, men jag vet inte hur mycket den här matchen betyder för honom. Nederländerna vinner ju det här hur man än vrider och vänder på det, men jag tror inte att det kommer bli utklassning i varje match.

Linan ligger på 8,5 och den tror jag att grabben täcker. Finns till 1,79 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip