Den väntas bli en enkel seger för hemmahoppet Ben Shelton i US Open när han ställs mot argentinaren Pedro Cachin, i den första omgången. Detta blir spelarnas första inbördesmöte. Dagsformen talar tydligt för Shelton, som också får mitt speltips i matchen.

Cachin är en utpräglad grusspelare, med en titel i Gstaad under sommaren. Trots att han är rankad 66:a i världen är spelet på snabba underlag kritiskt. Denna säsong har det bara blivit en seger på hard-court, på sju försök. Sedan förlusten mot Laslo Djere i Kitzbuhel, i början av augusti månad, har inte Cachin spelat någon tävlingsmatch på ATP:n.

Status hos Shelton är helt annorlunda. Efter Wimbledon ställde han om direkt och spelade i Atlanta och Washington innan Master turneringar i Toronto och Cincinnati. Där lyckades han slå Bernabe Zapata Miralles och Christopher Eubanks, innan världsstjärnorna Carlos Alcaraz och Stefanos Tsitsipas blev för svåra - i två jämna tillställningar.

Parkpromenad för Shelton?

I och med att Cachin inte trivs på hard-court underlaget och har haft ett långt uppehåll förväntas han få en tidig exit i denna Grand Slam. Shelton har däremot spelat riktigt bra och förberett sig väl. Förutsättningar att ta sig långt är goda. Att slå Cachin ska inte vara några större bekymmer alls, i min bok.

Mitt spel blir att Shelton täcker handikapp linan på -5,5 games, till 1.75 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip