Benoit Paire lyfte jag fram i genrepet i Auckland förra veckan, där han visade form och nådde final. Fick ge sig där, rysare mot landsmannen Humbert, men visst var det en positiv turnering för Paire. Brukar vara enkelt att bedöma om Paire är "på eller av" och visst gäller det förstnämnda just nu. I öppningsrundan här i Australian Open tvingades han till fem set mot grovjobbaren Stebe. Det blev väl ett onödigt långt pass men Paire kan ju bli otålig och slå bort sig mot en så pass bolltrygg och "trist" motståndare. 6-0 i skiljeset var ändå ett klasskvitto och jag fortsätter att ringa in dagens Paire.

Annat motstånd nu, i form av Marin Cilic - men vad är det egentligen för en Cilic som kommer till spel? 2019 var ett helt bedrövligt år för kroaten: började året som 7:a på rankingen och avslutade som 39:a, hans sämsta ranking sedan 2013. Cilic såg uppenbart ut som en spelare utan självförtroende och då är han inte bra. I sina bästa stunder finns det ju knappt någon effektivare spelare än tunge Cilic men när det inte funkar blir han snabbt begränsad, är ju ingen "bollare" som vinner på att gnugga. Var inte alls något extra i ATP Cup nyligen och att Cilic nu varit baissad inför Australien Open har minst sagt varit rimligt, trots att han brukar vara de stora turneringarnas spelare. Började nu i alla fall med tre raka set mot unge Moutet. Absolut en lovande start för Cilic, samtidigt som Moutet onekligen bjöd på tunnare motstånd än väntat.

En formstark Paire blir någonting helt annat - och är Cilic fortfarande något osäker på sitt spel är den ryckige Paire inget bra motstånd. Cilic kommer knappast kunna styra och ställa med sin forehand och måste vara på sin vakt mot Paires superbackhand. Fyra tidigare möten på hardcourt har samtliga gått till skiljeset och jag ser definitivt initiativet skifta ett par gånger även här. Paire blir valet till rådande odds men det starka spelet är "Raka set: Nej" till oddset 1.66.

Speltips: Raka set: Nej - odds 1.57 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip