En favorit i repris. För tredje gången under veckan väljer jag att lägga mitt speltips på att Sebastian Korda ska slå sin motståndare med handikapp siffror. Denna gång ställs hemmahoppet mot Richard Gasquet, som har gjort det bra i ATP Winston-Salem.

Överlag gör Gasquet en bra säsong, för att vara en 37-åring. Han är definitivt i slutet av en karriär, som har präglats av framgångar men också massvis av skador. I Masters i Cincinnati blev det exit direkt. Däremot har han tagit revansch och besegrat Huesler i raka set för att därefter spela en spännande match mot Nakashima. Gasquet lyckades vända ett underläge till en seger, i ett möte som lär ha tagit på energi.

Desto lättare har det gått för Korda, som har besegrat både Bonzi och Fucsovics i raka set. Korda må vara ojämn men i veckan har han hittat tillbaka till sin högsta nivå. Spelet har stämt på alla sätt, både i sin egen serve och i motståndarnas. Korda har redan besegrat Gasquet i det enda inbördesmötet, som spelades förra året i Franska Öppna. Då blev det 3-0 i set. En större typ av seger kan det bli även denna gång.

Korda till semifinal?

Då Korda under veckan har visat prov på fin form har han goda chanser att med hemmapubliken i ryggen avancera vidare i turneringen. Korda har lyckats täcka sina handikapp linor och även denna gång känns den en aning för låg. Gasquet är kapabel till att bjuda på motstånd, men den långa matchen sist kommer att sätta sina spår i benen.

Mitt spel blir att Korda täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.91 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip