Jag är mer eller mindre övertygad om att Nicolas Jarry håller jämna steg med Schwartzman. Alltså, det här underlaget är som klippt och skuret för Jarry och jag menar, hur många gånger har han tappat serve i den här turneringen, 2-3? Då pratar vi alltså tre skrällar i en grusturnering.

Han servar såklart väldigt bra nu, Jarry. Men inte bara det, han är klinisk på korta bollar och har ett välfungerande nätspelet. Kanske inte ett klassiskt grusspel, men oj så effektivt på snabba grusbanor. Har varit totalt överlägsen så här långt och som sagt, han har besvisat sig otaliga gånger på den här typen av underlag.

Schartzman har varit fin, det ska man inte ta ifrån honom, men å andra sidan har siffrorna ljugit ganska ordentligt, 6-3,6-4 mot Monfils kanske skulle varit 7-6,7-6 och 6-2,6-3 mot Delbonis borde med normalt utfall på breakbollar varit något liknande. Två extremt jämna matcher där Schwartzman spelar pressure points väldigt bra. Det borde dock jämna ut sig i längden.

Schwartzman blir nog för tuff för Jarry i slutändan men just nu skulle jag säga att chilenaren spelar på en nivå runt 40-50 på rankingen och då är snäppet till Schwartzman (runt 30) inte särskilt långt.
Tar Jarry +4,5 games till 1,71 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip