Man brukar ju säga att Joao Sousa är en grusspecialist men kollar man på hans resultat senaste åren är det väldigt långt ifrån sanningen. Han har en final i Kitzbuhel och en titel på hemmaplan i Estoril men i övrigt vinner han knappt strömatcher på grus längre.

Sedan 2017 har har förlorat 12 matcher i första omgången på grus. TOLV matcher på 22 turneringar. Så det är väldigt uppenbart att han Sousa är polariserad på grus nu för tiden. Antingen är han jättebra och går väldigt djupt eller så ryker han direkt.

Ingen superrolig motståndare heller i form av norrmannen Casper Ruud. Men hejar ju alltid lite på Ruud, det kommer att släppa för honom. Och frågan är om inte islossningen börjar nu? Han gick till kvarten i Rio förra veckan – samma turnering som han slog igenom i för två år sedan.

Jag tycker att det är viktigt för det här spelet att Ruud slog Sousa förra veckan i Rio. Formmässigt är det med andra ord klar fördel Casper och med tanke på hur lika de spelar så blir det ännu viktigare.

Båda spelar den här klassiska grustennisen där de springer runt sin backhand för att slå in-side-in-forehands. Rent slagmässigt är de ganska lika varandra där Sousa kanske har en något bättre serve men i slutändan kommer den här matchen brytas ner till dagsform och där ska Casper vara bättre.

Små marginaler men fördel Casper, därför spelas norrmannen till 1,91 hos FastBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip