Tror att Jan Lennart Struff städar undan en matchotränad Robredo i ATP Metz. Tysken är i kalasform och har vunnit sju raka matcher på grus. Nu är det inomhustennis som gäller och det är egentligen där han är som allra bäst. Underlaget är tillräckligt snabbt för att Struff ska kunna slå vinnare från både backhand- och forehandsidan och hans spel är generellt bättre inomhus.

Bollen studsar upp i perfekt höjd för tysken på den här underlaget, inte för lågt, som på gräs och han får ultimat utdelning på sin serve. Förra hösten vann han två challengers på inomhusbanor och det var också i sånna här förhållanden han slog igenom.

Tommy Robredo står för motståndet. Inomhusspel är hans överlägset sämsta underlag och dessutom har han bara spelat en match sedan februari. Det var i comebacken i en Challenger på grus där han åkte på stryk i raka set mot en formsvag Gabashvili i en match som var allt annat än välspelad. Gabashvili åkte förresten i rundan efter mot 300-rankade Gianluca Mager.

Robredo är ju egentligen mer en grusspelare än något annat och här kan vi också se att han är bättre på långsamma hardcourtbanor som Valencia och St. Petersburg än till exempel Metz. Min gissning är det inte passar honom särskilt bra när det går för snabbt inomhus.

Så, det är högst oklart vilken status Robredo har. Struff är säkert lite småsliten, men han vet att det är på hösten han har sin primietime, det är nu han samlar enkla poäng.

Plockar JLS till 1,75 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip