I en helt öppen semifinal i österrikiska ATP Kitzbühel ställs två argentinare mot varandra, i form av Tomas Martin Etcheverry och Sebastian Baez. Två spelare som har haft motivationen uppe, trots att grussäsongen egentligen är över och förberedelserna inför hard-court och US Open har börjat. Detta vänta bli en tajt fajt, som kan pågå länge.

Förstaseedade i turneringen, 24-årige Etcheverry, som fick stå över första omgången på grund av rankningen, hade inga problem att ta sig förbi Andreozzi. Två gånger om skrevs setsiffrorna till 6-2. Däremot fick Etcheverry kriga hårt och vända ett setunderläge mot Galan. Formen överlag verkar bra.

Likaså är det hos två år yngre Baez, som ännu inte har tappat något sett i turneringen. Kvalspelaren Medjedovic besegrades komfortabelt. Precis som Carballes Baena därefter. Något tuffare blev det mot Molcan - men den tuffaste uppgiften väntar i semifinalen, då en landsman som han har 1-1 mot i inbördesmöten, står på andra sidan nätet.

En lång tillställning?

I och med att båda spelarna har spelat lika grymt är det förståeligt att spelbolag har svårt att skilja dem åt. Detta väntas bli en tuff batalj, där ingen kommer vilja vika ner sig - oavsett ställning i matchen. Jag tror att vi kommer få se en hel del tennis, med långa basdueller och poäng på båda sidor.

Mitt spel blir att matchen slutar över 21,5 games, till 1.70 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip