Thiem får med säkerhet problem med Hubert Hurkacz. Det är inte optimalt att möta en upcomer direkt efter en stor titel och ska man vara elak kan man säga att Thiem dessutom flaxade till sig titeln i Indian Wells. Jag menar, WO mot Monfils och sedan drömlottning i form av en formsvag Raonic och tillslut Federer i finalen som var klart bättre första timmen innan han fick psykbryt.

Thiem kommer såklart att överskattas på hardcourt framöver även fast han egentligen är en svag hardcourtspelare. Det är samma sak efter hans grästitel i Stuttgart – efter den överskattades han på gräs i nästa två år.

Hurkacz blev lite småmosad i junior ATP-slutspelet i höstas men har uppenbarligen tagit ett stort kliv i utväcklingen i år. Nu för tiden håller han mer eller mindre samma nivå som Tsitipas och Shapavalov, och borde således värderas därefter.

Hurkacz har täckt sin handikapplina i sju av sina åtta senaste matcher vilket indikerar på att han är en smula underskattad och visst finns det risk att Thiem åker på en mina här. Men man ska ha i åtanke att underlaget är långsamt och passar Thiem så just därför plockar jag handikappspelet istället för raka skrällen.

Spelet får bli +3,5 games till 1,90 hos Nordicbet , Betsson eller Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip