Okej, så Troicki ska spela på grus mot en Tomic som för det första inte kan spela på grus och som senaste halvåret spenderat tiden med att vara vidrig på olika talkshows och i australiensiska dokusåpor.

Nej, 1,57 är på tok för högt. Man kan inte förutsätta att Tomic ska vara i närheten av sin högstnivå här och motivationsmässigt? Kanske han har viljan, men han kommer vara lååångt ifrån sitt bästa jag.

Dessutom, har han någonsin vunnit på grus? Vet att han vann två matcher här i München för ett par år sedan och då var det rubriker överallt med ”Tomic breakar på grus” osv. Det blev inte mycket mer än så. Hans variation är inget som biter på det här underlaget och han spelar för flackt utan power för att kunna ta bort tid från sina motståndare.

Motståndare ja, det är Viktor Troicki som är hjälplöst formsvag just nu. En ganska ordentlig nivåsänking på honom senaste året. Faktum är att han fått problem mot exakt samtliga motståndare han mött i år, men å andra sidan har en stor majoritet varit bättre än honom, så det är kanske inte så mycket att säga om.

Vad vi vet är att vi har en formsvag spelare som åtminstone spelar tennis för tillfället och hanterar grus dugligt – mot en spelare som knappt spelat tennis i år och som inte hanterar grus väl.

För mig är valet enkelt, Troicki till 1,57 är spelat hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip