ATP Grand Slam US Open i New York bjuder på, i mitt tycke, ett öppet möte mellan fransmannen Jo-Wilfried Tsonga och hemmaspelaren Jack Sock. Marknaden har börjat sjunka på Sock, vilket jag tror också att den kommer att fortsätta göra fram mot matchstarten. I och med att oddset på en vinst för Sock är långt över dubbla pengarna finner jag ett stort värde i att spela på honom i en match som kan sluta hursomhelst.

Tsonga bär på favoritskapet i denna match och jag vill tro att det enbart är på grund av att han är ett "hetare" namn på oddsmarknaden. Förvisso har Tsonga spelat stabilt hittills i turneringen, där han började med att slå Andreozzi 3-0, sedan blev det lite kamp i vinsten mot Duckworth 3-1 och slutligen en förtjänad vinst mot Anderson 3-0. Det har sett bra ut för det mesta, för Tsongas del, även om det har blivit lite slarv, vilket resulterade i ett tappat sett mot Duckworth. Visst är Tsonga i bra form men ändå inte i sin allra bästa ännu. Detta kan öppna upp för det stora hemmahoppet i turneringen, nämligen Jack Sock.

Öppningsmatchen för Sock var en tuff kamp mot landsmannen Fritz. Sock vann de första två seten komfortabelt, men sedan blev det lite grus i maskineriet där han lyckades slarva bort två set innan han slutligen vann det avgörande setet. Det verkar som att Sock spelade in sig ordentligt eftersom därefter har han spelat en helt annan tennis - en makalös sådan. Han slog ut M.Zverev i tre raka och sedan var det dags för den första riktiga utmaningen, nämligen Marin Cilic.

Den tennisen som Sock presterade under matchen mot Cilic är för mig något utöver det vanliga. Med ett sådant harmoniskt och aggressivt spel (en oslagbar kombination, inte sant?) styrde han matchen totalt. Kroaten, som kom till turneringen efter en turneringsvinst mot Andy Murray i Cincinnati finalen, hade inte mycket att komma med. När just allting stämmer i Socks spel så är han att svår att möte och en spelare att räkna med. Då ska inte Tsonga överhuvudtaget vara någon favorit i matchen.

Deras enda inbördesmöte spelades på grus i Madrid förra året där Tsonga vann med 6-3 1-6 7-6(4). Även då var det hur jämnt som helst och det kommer fallet att vara även här. Lägg därtill att Sock har ett massivt stöd från hemmapubliken.

I och med att Sock har hittat en magnifik form i turneringen är jag övertygad om att det inte finns någon anledning till att han ska vara underdog mot Tsonga. Sock och Tsonga är just nu lika bra och då kan vem som helst vinna. Det är lika stor sannolikhet, enligt mig. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 2.30 på att Sock vinner matchen och lägger spelet hos Unibet .

EDITERAD 2016-09-04 11.31:09

This is the stats tab
This is the post tip