Dagens rek är till Solvalla lopp 5 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 7 Vincent Chase mot nummer 4 Sebastian Journey.

Vincent Chase har gjort två riktigt fina avslutningar på V75 i de två senaste starterna och vann senast på linjen via 13 tempo sista varvet och gången innan det blev han fyra på aktuell distans bakom vinnande Farouk B.R. och om Rikard N Skoglund kan servera hästen en fin resa i de rätta ryggarna under slutvarvet så kan han blanda sig i segerstriden på nytt och då tror jag på bra chans att han är före Sebastian Journey i mål.

Vincent Chase är väldigt stark och klarar distansen men läget är lite långt ut men han är ganska kvick ut så om han kan slinka ner i en vettig position så kan han bli farlig den sista biten.

Vincent Chase kommer troligen tävla i vanlig vagn och med ett öppet huvudlag precis som senast och allt verkar bra i jobben efter senaste starten meddelar Stefan Melander.

Sebastian Journey är kvick ut och är den troliga ledaren initialt men det är inte säkert då nummer 5 Vikings Preacher och nummer 6 Budets Lasse är snabba iväg så det kan bli en tuff körning till en början men det är lång distans så jag tror att man släpper med Sebastian Journey över den långa distansen och från vinnarhålet eller tredje inner så kan han få ett bra lopp och kan då avsluta vasst med en eventuell lucka till slut men om man istället väljer att köra i ledningen så tror jag inte han räcker till över tre varv här.

Sebastian Journey har varit klart förbättrad med jänkarvagnen i de två senaste starterna och sköt till vasst i skymundan senast efter att ha släppt spets och fastnat i en dålig rygg och det låter på Timo Nurmos som tränar hästen att han vill se Sebastian Journey i ledningen men han kan bli het i spets så det kan nog ändå bli så att Jorma Kontio släpper i från sig ledningen men oavsett så tror jag han får svårt att räcka till mot Vincent Chase i den här headen.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Sebastian Journey - Vincent Chase
Solvalla lopp 5
Spel: H2H 2
Odds: 2.10 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip