Det är ingen enkel väg vi ska vandra under torsdagen. Det är ett som är säkert. Returer från Europa- och Conference League står för alla inslag på bongen utom ett. Vi öppnar nämligen med en Serie A-fajt från Turin då Torino och Lazio ska slåss om viktiga ligapoäng.

Fyra-fem favoriter i krokarna runt 1,70-1,90 i odds synas och samtliga av dessa är vid låg omsättning skyhöga streckfavoriter. Jag ser framför mig att i stort sett samtliga av dessa ska garderas. Vid första anblick är nedan synade kupong uppe och snurrar vid 50+ utdelningen bortom 500.000 kronor. Det är nästan för högt. Möjligen kommer jag således skruva ner svårighetsgraden något närmare spelstopp och som alltid när det är cupmatcher/Europaspel är det givet med en del tyngre svängningar när det kommer till oddsen. Det gäller att vara uppmärksam hela vägen mot avspark.

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 18:44

1. Torino - Lazio 1X2

Strax bakom topp 6-klubbarna finner vi dessa italienska herrskap. Torino är för stunden inne i en fin period. Tjurarna är defensivt robusta och har med viss offensiv skicklighet också lyckats vinna ett gäng vintermatcher. En torsk på elva fajter sedan december vittnar om kvalité hos Ivan Juric och hans mannar, trots en del tung frånvaro längre bak i ledet. Lazio är ändå Lazio. Med allt vad det innebär. Romarnas senaste bataljer har burits av en skicklig och vackert åldrande Immobile. 34-åringen har 3+1 på sina fyra senaste i alla tävlingar och är en spetsgubbe som mycket väl kan skjuta Turin-klubben i sank. Tidigt stirrar jag mot en heltäckt bricka.


2. Roma - Feyenoord 1X2

Feyenoord var på det stora hela något bättre i den första matchen då Roma bemödade sig att resa till Rotterdam för att dra igång åttondelarna i Europa League. Lukaku letade in en kvittering med drygt 20 minuter kvar att spela och inför returen sätter vi upp värdarna som små favoriter. Här verkar det däremot inte vara nådigt i hur det svenska folket ser på saken. Italienarna får gigantiskt förtroende och befinner sig långt över de 50 procent som laget, enligt oddsen i skrivande stund, ska cirkulera kring. Jämna möten mellan klubbarna överlag de senaste åren innebär i än större utsträckning att jag inte vill ta någon större ställning på Olimpico utan kryssar brett. 1X2.


3. Freiburg - Lens 1X2

Hur den första matchen mellan dessa klubbar lyckades sluta 0-0 är för mig en mindre gåta. Båda lag skapade gott om chanser för att göra mål men utan den sista lilla offensiva skärpan som krävs. Jag tyckte dessutom att Freiburg var genomgående bättre. Tyskarnas oförmåga att vinna matcher just nu kan komma att ligga laget i fatet. Lens har ett lag som inte riktigt lyckades lösa avancemanget i Champions Leagues gruppspel men som på denna nivå absolut har möjligheter att gå ganska långt. Först ska fransmännen försöka knocka Freiburg på bortaplan vilket blir en tuff uppgift. Svårsiat även här och inget lämnas åt slumpen.


4. Rennes - Milan 1X

Milan står med minst en fot i en kommande runda. 3-0-triumfen på San Siro var en fin uppvisning från Stefano Pioli och hans mannar. Det kom kanske inte som en chock, men ändå som en liten snyting i facet, då Milano-grabbarna fick smaka 2-4-torsk i Monza i ligaspelet strax därefter och plötsligt var det defensiva stämmet borta. Milan ska inte behöva vara oroliga inför returen i Rennes. Tre mål tillgodo tappar inte Zlatans italienska favoritlag. Däremot finns det givetvis ingenting som talar för att gästerna kommer kliva på med massa extra folk framåt och gå för segern heller. Spelvärdet runt 1X är det som i första hand lockar.


5. Marseille - Shakhtar Donetsk 1X

Shakhtar har gjort Hamburg och Volksparkstadion till en svårintaglig plats. Ukrainarna hade innan Marseille väntade på denna tyska plats både tvålat dit Barcelona och Royal Antwerp i CL-gruppspelet. 2-2 mot L’OM sätter de tillresta i en knepig sits. Stade Vélodrome, nere på den franska sydkusten, är en extremt ogästvänlig plats och faktum är att de vitklädda värdarna inte torskat en tävlingsmatch hemmavid sedan förra säsongen! Att resultaten ändå inte hoppat med Marseille på det stora hela under vintern innebär att coach Gattuso nyligen fått foten och istället har J-L Gasset, Elfenbenskustens sparkade AFCON-guldcoach(!), fått jobbet. En boost jag tror kommer innebära framgång direkt. 1X räcker.


6. Toulouse - Benfica X2

Det var kattens lek med råttan i Lissabon då Benfica, rent spelmässigt, fullkomligt rullade över Toulouse. Att Desler lyckades peta in en boll för fransmännen och underläget inför returen endast är 1-2 inger möjligen visst franskt hopp. Örnarna från Portugal kan resa till Stadium Municipal de Toulouse och spela på krysset för att ta sig vidare. Gästerna är inte kända för att ligga och bevaka saker och ting utan kliver gärna framåt. Vizela fick smaka en 1-6:a i brakan mot de rödvita i helgen och även om ettan, rent värdemässigt, ser väldigt smaskig ut tror jag att vi löser biffen genom att enbart gå halvvägs. X2 således.


7. Sparta Prag - Galatasaray 1X

Innan Icardi skickade in 3-2-målet hemma mot Sparta hade den skicklige sydamerikanen lirat fram till två Gala-mål dessförinnan. Istanbul-gänget vann således mot tjeckerna och sitter i ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Blickar vi mot hur spelet ändå såg ut nere vid Bosporens strand var det inte tu tal om att Prag stod upp väldigt väl och skapade minst lika mycket farligheter som sina motståndare från Turkiet. På hemmaplan kan Sparta skryta med den mäktiga sviten 13-1-0 på 14 försök och med en välmående trupp till förfogande tänker jag tidigt att vi klipper bandet till tvåan och istället siktar in oss på 1X till godkänd procent.


8. Frankfurt - Royale Union SG 12

Frankfurt fick två tidiga gåvor av Royale Union i det vändande mötet på belgisk mark. Chaibi och Kalajdzic hade nämligen prickat in 1-0 och 2-0 inom loppet av tio inledande minuter. RUSG lyckades med en stark comeback få med sig ett 2-2-resultat efter bland annat ett mål av Gustaf Nilsson. 26-åringen vilades mot Kortrijk i ligan nyligen vilket med största sannolikhet innebär att svensken startar i Frankfurt. En böljande kamp finns i siktet där tvåan lockar med sitt fina spelvärde samtidigt som Eintracht agerar som tämligen stora favoriter. Gubbläge, etta-tvåa.


9. Bodö/Glimt - Ajax 1

Det är bara att lyfta på hatten inför detta fantastiska Bodö/Glimt. Baggarna från Nordnorge har inför våren tappat två av sina allra bästa spelare i och med att både Amahl Pellegrino och Faris Moumbagna lämnat. Ett större kollektivt ansvar har således implementerats och borta mot Ajax klev Albert Grönbaek fram och petade in två mål för Glimt. Nu tappade norrmännen en 2-0-ledning på stopptid till 2-2 men spontant tror jag inte att detta ska påverka utfallet alltför mycket då arrangörsklubben är starka på Aspmyra och Ajax mindre bekväma på konstgräs. Så som läget ligger just nu är det spikläge i Nordland fylke.


10. Legia Warszawa - Molde 1X2

Molde hade redan efter 25 minuter en 3-0-ledning hemma mot Legia då baggarna med Guldbrandsen, Kaasa med flera exploderat ut ur startblocken. En direkt usel Molde-period i andra halvlek innebar i slutändan att polackerna lyckades reducera två gånger om och Warszawa-klubben är därmed helt klart med i matchen. Legias start på våren har varit en aning vinglig och direkt efter äventyret i Norge lirade värdarna bara 1-1 mot nykomlingarna Puszcza Niepolomice hemma i ligan. Svårtippat där 1X eller 1X2 är min tidiga tanke.


11. Ferencváros - Olympiakos 1

Ferencváros skötte sina defensiva kort rätt. Bortamatchen mot Olympiakos såg ut att gå mot 0-0 men med mindre än sju minuter kvar att spela petade grekerna in ett segermål och är därmed i pole position inför returen. Ungrarna ska ändå ha gott hopp om att vända på steken. Budapest-klubben hade spelledigt i helgen till skillnad från gästerna som kickade boll mot svårspelade PAOK i den grekiska ligan. På eget gräs går värdarna sällan bort sig och kan vi få spela ut ettan till 45-50 procent är det spikläge på ungersk mark. Hemmaseger.


12. Dinamo Zagreb - Real Betis X2

Real Betis gjorde en direkt svag match hemma mot Dinamo. 0-1-förlusten i Sevilla sätter därmed spanjorerna i ett knepigt läge inför returen i Zagreb och nu måste Manuel Pellegrini och hans mannar vinna på en arena som inger respekt. Ett kokande Maksimir är en kittel som sällan bidrar med något gott för de tillresta som besöker platsen men jag tycker att gästerna har ett alldeles för bra lag för att bli nollade två gånger om mot Dinamo Zagreb. Skador finns att ta hänsyn till i båda lägren vilket inte bör bli någon avgörande faktor runt mötet. Krysset först, tvåan därefter.


13. Ludogorets - Servette 1

Ludogorets bevakade 0-0 från start på schweizisk mark och bulgarerna har därmed chansen att slå in matchbollen hemma. Värdarna med bland annat Sonko Sundberg i försvaret är disciplinerade och faller sällan utanför sin matchplan. Servette gjorde ett helt okej Europa League-gruppspel men var för svaga på bortaplan vilket innebar spel i Conference League-slutspelet. Just liret bortom sin egen plan kommer, tror jag, bli det som fäller Genève-grabbarna då prestationen borta mot lilla Yverdon i ligan senast var dålig (1-2-förlust) och nu är svårighetsgraden väldigt mycket högre. Ettan tänker jag utgå ifrån.


Kupongens kassaskåp!- Bodö/Glimt

I ett tidigt skede med en välmående spiketta på Aspmyra är jag helt inne på att lägga samtliga ägg i Bodö/Glimt-korgen. De gulklädda är otroligt skickliga på plasten hemmavid och mot ett Ajax som vinglar rejält för stunden är det ingen dum idé alls att våga gå kort om tecken i Nordnorge.

Varningens finger!- Royale Union

Det är bara att välja och vraka på kupongen. Drösvis med fina tecken finns att spela ut men bäst av alla tycker jag tvåan i Eintracht - Royale är. Belgarna har ett riktigt bra lag som ska kunna hota i Frankfurt.

1. Torino - Lazio 1 X 2
2. Roma - Feyenoord 1 X 2
3. Freiburg - Lens 1 X 2
4. Rennes - Milan 1 X 2
5. Marseille - Shakhtar Donetsk 1 X 2
6. Toulouse - Benfica 1 X 2
7. Sparta Prag - Galatasaray 1 X 2
8. Frankfurt - Royale Union SG 1 X 2
9. Bodö/Glimt - Ajax 1 X 2
10. Legia Warszawa - Molde 1 X 2
11. Ferencváros - Olympiakos 1 X 2
12. Dinamo Zagreb - Real Betis 1 X 2
13. Ludogorets - Servette 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip